Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
KD står på Tresjöbornas sida i skolfrågan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När vi besökte Trehörningsjö på Tresjödagen delade ortsborna med sig av en stark oro över det ständigt närvarande nedläggningshotet mot byskolan.

Samtalen fyllde oss med både beundran och ilska.

Beundran över tresjöbornas outtröttliga kamp för sina barn och sin bygd.

Ilska över att de än en gång tvingas försvara sin rätt till denna grundläggande samhällsservice som så många andra medborgare kan ta för given.

Annons

Annons

Lennart Eriksson, medgrundare av Hoppets Stjärna och nr 9 på KD:s valsedel och Ulrika K Eriksson, verksamhetschef för Hoppets Stjärna och nr 4 på KD:s valsedel.

Bild: Izabelle Nordfjell

Trehörningsjös intresseförening tänker skicka ut ett frågeformulär om skolans framtid till bildningsnämndens partier, och vårt svar kommer redan här:

Kristdemokraterna tänker inte låta Trehörningsjöskolan läggas ner!

Det löftet gav vår kandidat till kommunalrådsposten, Ulf-Åke Oldenborg, redan under besöket. Nu skriver vi det här så att alla kan se det. Svart på vitt, så att varenda läsare kan ställa oss till svars om vi inte håller vårt ord.

För oss två är det här en hjärtefråga. En av oss, Ulrika, har sett sina söner växa upp i Tresjöskolans lokaler. Den andre, Lennart, gick själv där som barn på 60-talet – och som drivande inom Hoppets Stjärna i Kärrsjö har vi båda kämpat för en levande ångermanländsk landsbygd i över 40 år.

Till alla tresjöbor: Ni gör ett fantastiskt jobb! Er kamp inspirerar oss, och vi står bakom er till 100 procent.

Om Kristdemokraterna är med och styr efter valet finns en framtid för både Trehörningsjöskolan, Hemlingskolan och alla andra nedläggningshotade skolor i vår kommun.

Ulrika K Eriksson, verksamhetschef för Hoppets Stjärna och nr 4 på KD:s valsedel.

Annons

Lennart Eriksson, medgrundare av Hoppets Stjärna och nr 9 på KD:s valsedel.

Ulrika K Eriksson

Annons

Annons

Till toppen av sidan