Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Glatt återseende med Vitsjöstugans vänner

Efter två år med pandemi kunde Vitsjöstugans vänner äntligen träffas igen den 19 augusti.

Detta är en läsartext.

Glada grabbar från Svedjeholmen och Sund samlade framför Vitsjöstugan.

Annons

Pelle Bellander hälsade oss alla välkommen och det blev ett kärt återseende bland de 20-tal grabbar från både Svedjeholmen och Sund som hade samlats.

Att denna träff är populär märktes bland annat av att den gamle hockeyspelaren Ulf Croon från Stockholm och uppväxt i Svedjeholmen fanns på plats.

Vi började med att sjunga en sång som handlade om en kärleksförklaring till Vitsjöstugan. Det pratades om alla minnen från barndomen då ryggsäcken packades med mjölkchoklad, smörgåsar och en apelsin som man tryckte in en sockerbit i för att det skulle bli lite sötare att äta. Sedan bar det i väg på skidorna förbi Hamptjärn, uppför backarna och förbi småtjärnarna innan man var framme i stugan.

Annons

Annons

Pelle Bellander med vandringspokalen efter vinst i pilkastningstävlingen.

Svedjeholmens IF skötte stugan och det serverades både semlor och annat gott på den tiden. Vi grabbar skulle också åka över Vitsjön och tävla i störtloppet som fanns där och många slog sig nog fördärvad i denna branta backe där även många skidor bröts.

Medan elden på grillen blev till kol hade vi som vanligt pilkastningstävling där Pelle Bellander vann och ärades med vandringspokalen. Inne i stugan stoppade vi i oss den medhavda maten och det blev det många skratt och prat när ännu fler härliga och glada minnen kom på tal.

Innan vi vandrade hemåt efter en mycket trevlig dag önskade vi varandra på återseende nästa år igen.

Benka Forsberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan