Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Insändare
Tänk om någon tror på vad Sjvp skriver – det kan vara riktigt farligt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Häromdagen trillade det ner ett program i brevlådan från Sjukvårdspartiet. Det var med både förvåning och olust som jag tog del av det. På förstasidan påstår man att akutmottagningen är stängd på grund av personalbrist. Så är det så klart inte! Att påstå att akutmottagningen är stängd är ansvarslöst agerat. Tänk om någon tror på vad Sjvp skriver, det kan vara riktigt farligt om man inte söker vård för att man tror att akuten är stängd.

Annons

Annons

Bild: Arkivbild, Robbin Norgren

I ett program uttalar man sin vilja för framtiden, men Sjukvårdspartiet väljer att använda sig av Trump-fasoner och utmålar påhittade skräckvisioner. För inte vill väl Sjvp stänga akutmottagningen? Vi får hjälpas åt att berätta att akutmottagningen är och kommer vara öppen, så att ingen riskerar sin hälsa eller sitt liv genom att tro på Sjukvårdspartiet.

Röster förtjänas genom förtroende, inte genom att sprida felaktigheter! Varför komma med påhitt? Vi har en akutmottagning som med kunnande och skicklighet tar sig an patienter som behöver akutvård.

Jag har själv besökt akuten och fått hjälp. Då har jag alltid mött omsorg av hög kvalitet och stort engagemang – aldrig en stängd akutmottagning. Dessutom har vi en rätt ny akutmottagning med många duktiga medarbetare. Utvecklingen av Örnsköldsviks sjukhus fortsätter, bland annat med regionens investering i en ny operationsavdelning. Inte nog med det, det byggs en ny hälsocentral i Själevad. Båda dessa investeringar är en följd av regionens fokus på framtidens goda och nära vård för Örnsköldsvik.

Medarbetarnas engagemang och vilja leder till förändringar, se bara hur man lyckades lösa bemanningen på förlossningen i sommar. Visst är det jobbigt för de som väntar, till exempel på tid för en operation. Vi måste hjälpas åt med att få fler att söka sig till Västernorrland för att jobba på Örnsköldsviks sjukhus. Då är inte Sjukvårdspartiets sätt att jobba rätt väg att gå. Det handlar istället om att ta ansvar och skapa trygghet, för både patienter och personal.

Elvy Söderström, socialdemokrat och örnsköldsviksbo

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan