Annons

Annons

Annons

Annons

Bredbyn

Läsartext
Mötesplatsen Hemtraktens i Bredbyn är affär med café

Den nybyggda bekväma trärampen leder mig in i den före detta banklokalen. Jag kommer in i Hemtraktens, här kan man välja att fika inne eller ute.

Detta är en läsartext.

Elenor Nilsson önskar välkommen till Hemtraktens i Bredbyn. Foto: Solveig Nordin Zamano

Annons

Elenor önskar välkommen och jag slår mig ner inomhus då det är en regnig dag.

– Ja, Bredbynborna vill gärna ha en blomsteraffär och ett fikaställe, en mötesplats, säger Elenor Nilsson som öppnat Hemtraktens med sin syster Therese.

Lokalen har öppnats upp och fått andra färger, kamrerens rum är en del av affären.

Elenor har många års erfarenhet av serviceyrket och hon arbetar heltid medan Therese kommer finnas här då och då, hon trivs bra med sitt arbete som djurskötare på ett jordbruk.

Systrarna Eva Svensson Rahm och Marianne Carlssson som bor i Bredbyn har promenerat hit för kaffe och gofika. Foto: Solveig Nordin Zamano

Bredvid mig i cafédelen sitter systrarna Eva Svensson Rahm och Marianne Carlsson som var kaffesugna och promenerade hit. De är mycket nöjda över att det nu finns café och blommor här och kommenterar den fina trärampen som underlättar mycket för att ta sig in.

Annons

Annons

– Det är tack vare allt stöd från släkten, både uppmuntran och praktisk hjälp, som vi beslutade oss för att genomföra våra idéer. Det är viktigt att alla känner sig välkomna här, vi håller ett rymligt rörelseutrymme i lokalen så att såväl rullstolar, rullatorer och barnvagnar ska få plats, betonar Elenor.

– Vi är öppna för samarbeten med lokala företag och andra producenter, säger Terese inbjudande per telefon.

Trädgården har plats för drygt tjugotalet sittande fikagäster, eller bara vila på soffan under linden. Foto: Solveig Nordin Zamano

Efter att ha lyssnat på systrarna får jag en känsla av att för dem är ingenting omöjligt, de ser möjligheter och gör något av det, gör det bästa av varje situation. Vi kan hålla oss uppdaterade via deras konto på Instagram, där nyheter presenteras på löpande band.

Solveig Nordin Zamano

Bekväm ramp leder in i Hemtraktens lokal. Foto: Solveig Nordin Zamano

Fakta

Hemtraktens

Hemtraktens AB registrerades hos Bolagsverket 2022-04-22, den 1 juli invigdes butiken på Köpmangatan 42 i Bredbyn, Örnsköldsviks kommun. I före detta Handelsbankens lokal.
Ägare är Therese Nilsson, Gottne och Elenor Nilsson, Moliden.

Hemtraktens är butik och café, sittplatser inne med 12 platser och 20-tal platser i trädgården.

Affärsverksamheten består av blommor, inredningsdetaljer, presenter och leksaker.

Elenor arbetade tidigare på Tidlösa Ting snett över gatan, dess lager köptes in som en grund för den nystartade rörelsen.
Elenor är florist på gymnasienivå och binder vackra buketter.
Trärampen och trätrappan byggdes av Kubbebyggaren, fikabröd levereras för närvarande från Go´boden i Moliden, Gräddat i Norr i Arnäs och Baklandet i Skorped.
Lokalt odlade snittblommor.

Annons

Annons

Till toppen av sidan