Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Johan Drejare på Prästänget med Körfolket i Gospels

Johan Drejare är församlingspedagogen i Gullängets kyrka, som leder gospelkören Körfolket och sprider glädje och kärlek överallt.

Detta är en läsartext.

Körfolket förstärkta med pianisten Anders Bergquist under Johan Drejares ledning fick mycket bra gensvar av publiken på Prästänget.

Annons

I kvällssolen den 16 augusti var han i en timme med Körfolket på EFS Sommarhem Prästänget invid Solängets travbana och fick publiken med sig med handklapp och sång. Den som glad är, gläder andra. Körfolket ledd av Johan Drejare lever ut musiken med stor inlevelse, vilket smittar av sig.

I kören finns flera framstående sångare. Nathalie Carlsson från Bredbyn är en av dem som fångar publiken. Hon har både utstrålning och vacker röst, vilket kom mycket väl till pass i två sånger där hon ackompanjerades av pianisten Anders Bergquist och på akustisk gitarr av Johan Drejare.

Annons

Annons

Nathalie Carlsson sjöng två sånger, under det att övriga 10 i Körfolket tog en fikapaus.

Under gospelkonserten togs det till psalm 11, O Store Gud, upp en kollekt för att stödja EFS verksamhet på Prästänget. Störst av alla lovsånger är ju O Store Gud, där Körfolket sjöng alla sex verserna med sådan finstämd känsla, att det blev en riklig kollekt får vi hoppas.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan