Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Familjedag med politik i Strandparken

Socialdemokraterna i Örnsköldsviks kommun arrangerade i lördags en familjedag med politik.

Detta är en läsartext.

Här har vi en del av alla valarbetare som är beredd att vända på varje sten, och driva valrörelse in i kaklet. Foto: Ulrika Karlsson

Annons

För ett folkrörelseparti är det viktigt att samla många och ge utrymme till samtal. Förberedelserna var intensiva i Strandparken under förmiddagen. Hoppborg för barnen. Något att äta för alla smakriktningar så det gjordes i ordning för fika, hamburgare, surströmming och popcorn. Klockan 13 var allt på plats och Erika Howcraft hälsade välkommen. Första delen var vikt till förtäring och det pratades vid borden och olika stående grupperingar.

Talen var många, däremot inte så långa. Först ut var regionrådet Glenn Nordlund. Han lyfte naturligtvis hälso- och sjukvårdsfrågorna och det 20-punktsprogram som tagits fram för de 100 första dagarna. Det viktigaste är personalfrågorna som skall arbetas vidare med, och här krävs statliga åtgärder och samordning mellan regionerna för att minska och på sikt få bort så mycket stafettpersonal som möjligt.

Annons

Annons

En gruppbild på de olika talarna Carolina Sondell, Per Nylén, Stefan Löfvén, Anna-Belle Strömberg, Glenn Nordlund och Peder Björk. Tyvärr skymmer de, den vackert dekorerade bussen. Foto: Ulrika Karlsson

Riksdagsledamot Anna-Belle Strömberg lyfte de prioriterade frågorna integration, välfärd och klimat och vilka skillnader det blir mellan en regering ledd av Magdalena Andersson eller Ulf Kristersson. Kommunstyrelsens ordförande Per Nylén pratade naturligtvis kommunpolitik gällande bland annat vårt mottagande av flyktingar från Ukraina och den fortsatta kampen för Förbifart Örnsköldsvik, som måste bli verklighet.

Mellan de olika talen var det sång och musikunderhållning av trubaduren Martin Lundberg. Kulturen är viktig för vårt samhälle och för ett bra arrangemang.

Peder Björk, riksdagskandidat från Sundsvall, gjorde en personlig koppling till en utbildningspolitik för alla. Han var den första i sin familj att kunna genomföra en akademisk utbildning. Humoristiskt berättade han att som ”östgöte” få lära sig äta surströmming tack vare en bra mellanstadielärare.

Dagens huvudtalare var före detta statsminister Stefan Löfvén. Foto: Ulrika Karlsson

Dagens huvudtalare Stefan Löfvén hade ett tal med hela bredden av socialdemokratisk politik. Mest känslosamt blev det kring klimatfrågan och risken med en regering beroende av Sverigedemokraterna. Vi måste kunna vår historia och göra allt för att minimera deras inflytande i svensk politik.

Annons

Annons

Kommunalrådet tillika arbetarkommunens ordförande Carolina Sondell avslutade dagen. I Örnsköldsvik skall vi bedriva en politik för hela kommunen. Landsbygdsutvecklingen är viktig och när det gäller våra skolor är kvalitén avgörande och inte storleken på skolorna.

Carolina tackade de cirka 250 som mött upp under dagen. Nu gäller det att ge ”järnet” de sista 29 dagarna med massor av personliga samtal.

Olle Häggström

Ett populärt inslag på familjedagen var servering av surströmming, som serveras av Agneta Lundberg, Carolina Sondell, Peder Björk och Zenitha Nordfjell. Foto: Ulrika Karlsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan