Annons

Annons

Annons

Annons

Bjästa

Läsartext
Elvis in Memory på Nätra Hembygdsgård

Sommarsäsongen avslutades på bästa sätt, när det 14/8 hölls Elvis in Memory-konsert på Nätra Hembygdsgård. Med underrubriken Vi minns Elvis 45 år senare hyllades han med ett 25-tal av hans låtar och den talrika publiken trivdes i den varma sensommarkvällen.

Detta är en läsartext.

Kvällens husband var Holmsten Trio med kapellmästare Pär-Åke Stockberg. För Elvistolkningarna stod programledaren Tommy Thelin tillsammans med Ronnie Sahlén och Robin Hörnkvist.

Annons

Med rock’n’roll-låtarna Burning Love och All Shook Up slog Robin Hörnkvist direkt an en svängig ton, uppbackad av kvällens husband Holmsten Trio. Efter den 50-talslåten fortsatte kvällens konferencier Tommy Thelin i den tidseran och berättade om Elvis första inspelningar 1953 och 54. Den andra med radiohiten That’s All Right, som Ronnie Sahlén framförde på ett härligt sätt.

Robin tolkar de snabba Elvis-låtarna på ett ypperligt sätt och i första akten sjöng han även I Got Stung och A Big Hunk of Love. Ronnie ville inte vara sämre och i ett svängigt Elvis-medley fick han med många av Elvis kända hits. Det blev många låtar under kvällen från Elvis 31 filmer och programledaren Tommy Thelin gjorde en trevlig tolkning av Teddy Bear från Elvis-filmen Loving You.

Annons

Husbandets kapellmästare Pär-Åke Stockberg plockade fram sin glänsande saxofon och i I Can’t Stop Loving You visade han att Elvis-låtar även gör sig riktigt bra på saxofon. I pausen fortsatte glansen uppe på tunet, där medlemmar i Norrlands Motorhistoriker visade upp ett dussintal av sina veteranbilar.

Annons

Andra akten startade även med fart och fläkt, när den sjungande trion framförde Blue Suede Shoes. Robin fortsatte i den stilen med Viva Las Vegas och Promised Land, innan det blev American Trilogy i Ronnies mäktiga version. Andra höjdare i andra akten var Robins tolkning av Suspicious Minds och How Great Though Art i Ronnies tappning. Kvällens alla låtar kan förstås inte räknas upp, men att publiken trivdes gick inte att ta miste på. En stor del i den förtjänsten hade förstås även husbandet Holmsten Trio, där Pär-Åke Stockberg, Stefan Bonér och Mikael Holmsten, för kvällen var förstärkta med Erik Eurenius på gitarr.

Fartfylld avslutning blev det också när Ronnie svängde loss i 50-talslåten Paralyzed, innan Robin bjöd på även en rockig extralåt i form av superhiten Jailhouse Rock från 1957. Under kvällen räknade programledaren upp ett flertal kända Elvis-låtar, som inte hanns med i programmet och det konstaterades att det fanns läge med en ny Elvis-musik-konsert för dessa.

Annons

Kvällen avslutades sedan på bästa Elvis-manér, när alla på scenen framförde Can’t Help Falling In Love, som även Elvis ofta använde som avslutningslåt i sina konserter på 70-talet.

Nätra Hembygdsförening

Annons

Annons

Till toppen av sidan