Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Sven-Rogers spelade på Skeppsmalendagen

Sven-Rogers musik passar lika bra för sittande publik som ute på dansgolven.

Det visade man den 7 augusti på Skeppsmalendagen, som drog cirka 1200 stycken till marknaden.

Detta är en läsartext.

Sven-Rogers bjöd publiken på en rad av trevliga danslåtar. Foto: Kjell Larsson

Annons

I det blåsiga och smågriniga vädret höll Sven-Rogers ångan uppe i nästan tre timmar, utan att darra det minsta på manschetten.

Man rev av "Akta Dig För Svärmor", "En Magisk Natt i Köpenhamn" och "140 mil" innan man kom in på "Nu Tar Vi Nya Tag" (Fernandoz), som det blivit med gitarristen Ulf Edman, som lyft Sven-Rogers om inte till himlen så i alla fall en våning upp.

Annons

Sven-Rogers har en stampublik, som hänger med i vått som torrt. Visst gillade man "Det Regnar Och Regna"r och allt annat som Sven-Rogers hann med i Skeppsmalen. Foto: Kjell Larsson

Annons

Ulf bjuder på gamla fina gitarrlåtar, som "Anne-Marie" (Cool Candys), "Min Gitarr" (Sven-Ingvars), "Last Date" (The Spotnicks) och "Amapola" (The Shadows), vilka alla går hem bland den mogna publiken.

Sven-Rogers, som hela tiden tar in nya låtar, där Ola Wikström fixar till bakgrunderna, har en förkärlek till Lasse Stefanz. I Skeppsmalen luftade man "Det Regnar Och Regnar", som nu läggs till ett dussintal andra av Lasse Stefanz danslåtar.

När det drar ihop sig till kvällens sista dans krävs det en lugn låt och här har Sven-Rogers en uppsjö att välja bland. Många har fallit för Carina Jaarneks "Du Är Det Bästa För Mig", så den används flitigt.

Sven-Rogers med gitarristen Ulf Edman och sångaren Kjell Scherman har tagit nya tag och för ut sin dansmusik till sittande publik, som rycks med av det svängiga gunget i musiken. Foto: Kjell Larsson

I Skeppsmalen gick Ola Wikström omkring och myste. Han var helnöjd med Sven-Rogers framträdande och lovade att fortsätta skapa nya bakgrunder med krut i.

Vad som blir nästa låt lär snart visa sig, då det ser riktigt bra ut i Sven-Rogers spelkalender, där Edsbyn är inprickat 27 augusti.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan