Annons

Annons

Annons

Annons

Grundsunda

Läsartext
Kenneth Nordwalls Swing Band kom till Grundsunda kyrka

Kenneth Nordwalls Swing Band som är ute på sin femtonde sommarturné är ordentligt varma i kläderna.

I Grundsunda kyrka på kvällen 30 juli öppnade man alla dammluckorna och det blev en euforisk stämning, som stegrades mer och mer.

Detta är en läsartext.

Nära 90 personer såg konserten. Foto: Kjell Larsson

Annons

Programmet som är perfekt sammansatt av kapellmästaren Kenneth Nordwall innehåller snabba välkända jazzstandars varvade med lugna melankoliska låtar och däremellan trumpetsolon av Lukas Johansson med "My Way", "You Raise Me Up" och "Gotländsk Sommarnatt".

Lukas Johansson, som är i början av sin karriär har snabbt blivit en riktig publikfavorit.

Givetvis är Lukas uppbackad av de garvade musikerna Kenneth Nordwall, trummor, Anders Bergquist, piano och Sune Wiklund, kontrabas.

Samt sångerskan och estradören Maria Bervelius.

Gästsolisten Lukas Johansson 23 år, har framtiden för sig. Foto: Kjell Larsson

Annons

Swing-bandet har roligt ihop och trivs med den trogna publiken, som blir fler och fler och stadigt återkommer, så fort man får veta att en konsert är på gång.

Annons

Publiken blir glad, så fort Maria Bervelius visar sig och greppar mikrofon, sedan rullar det på.

Efter varje solo kommer publikens applåder, flöjt av Marias uppskattande namn på solisten. Ett mycket trevligt inslag, som gör att samtliga i bandet får sin beskärda del av uppmärksamheten.

Kenneth Nordwall med förflutet i Enar Mählers orkester är kapellmästaren som i 15 års tid varit ute och turnerat med Swing-bandet. Foto: Kjell Larsson

Maria Bervelius och Anders Bergquist har sinsemellan en ”connection”, som ger konserten en speciell nerv.

Sune Wiklunds solon på kontrabasen kommer naturligt och följsamt in precis som batteristen Kenneth Nordwalls.

Kenneth hämtar kraften inifrån och med trumpinnarna smeker han fram de vackraste solon, som tänkas kan.

Många band börjar sina konserter med sin signaturmelodi, men så gör inte Kenneth Nordwalls. De har valt att avsluta konserterna med Route 66. Sedan gäller det att ha ett väl inövat extranummer i bakfickan.

Publiken i Grundsunda kyrka på närmare 90 personer går troget på Kenneth Nordwalls Swing Bands konserter. Foto: Kjell Larsson

I Grundsunda blev det "All Of Me", efter att publiken inte gav sig förrän de fick höra mer av Swing Bandet innan man lämnade kyrkan.

Annons

Annons

Efter extranumret kom Anna-Karin Adolfsson, som representant för Svenska kyrkan, fram och tackade musikerna, vilka dessutom fick var sin present.

Så småningom lade sig lugnet i kyrkan och publiken på 89 personer skingrades. Fast de trognaste supportrarna ville först träffa musikerna och trycka deras händer samt få växla några ord.

Kenneth Nordwalls Swing Band från vänster, Anders Bergquist, Sune Wiklund, Kenneth Nordwall, Maria Bervelius och gästsolisten Lukas Johansson. Foto: Kjell Larsson

Vad är det då som gör Kenneth Nordwalls Swing Band så populära?

Den enkla förklaringen torde vara Maria Bervelius varma och spontana kontakt med publiken. Maria utvecklas hela tiden och drar med sig musikerna på nya oprövade marker.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan