Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fyra raka segrar för Sidensjö – efter 5–3 mot KB 65

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Sidensjö och KB 65 har två helt olika formkurvor. Sidensjö vann tisdagens möte på Forsvallen och har därmed fyra raka segrar i division 4 Ångermanland herr i fotboll. Hemmalaget KB 65 däremot har åtta raka förluster. Matchen slutade 3–5 (3–1).

– Tung förlust Vi gör en rätt bra första halvlek där vi stora delar rullar boll på det sätt vi vill. I andra får Sidensjö spelet dit de vill med hårt fysiskt spel och fokus på fasta situationer. Utan att de behöver göra så mycket får de första av målen i gåva. Vi får ta med oss att vi stundtals spelar bättre och bättre och att poängen skall trilla in till sist. Men det var en jobbig derbyförlust där mina KB ögon tycker det är synd om grabbarna och även synd om "fotbollen" att man vinner matcher utan att spela nämnvärd bra och förlorar för att man försöker spela fotboll i mina ögon. Vi är nog lite för naiva i många fall och får ta lärdom av det och spela mer taktiskt ibland, kommenterade KB 65:s tränare Jonathan Björnler.

Annons

Annons

Det var en imponerande vändning av Sidensjö, som låg under med 1–3 i halvtid.

Sidensjö startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara tre minuter slog Petter Sundvall till.

KB 65 kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Ragnar Yngvesson, i 14:e minuten.

Laget tog också ledningen i 19:e minuten, genom Jacob Vestin.

Bara fem minuter senare var det Jacob Vestin som såg till att KB 65 ökade ledningen till 3–1. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Rasmus Andersson träff och reducerade åt Sidensjö.

I 65:e minuten nätade Oskar Lindmark, och kvitterade för Sidensjö.

Pontus Moberg gav Sidensjö ledningen i 77:e minuten.

3–5-målet kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Pontus Moberg ännu en gång gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 3–5.

KB 65 har fem förluster på de senaste fem matcherna.

I tabellen innebär det här att Sidensjö nu ligger på andra plats. KB 65 är på tionde plats.

I nästa match möter KB 65 Härnösand FC United borta på tisdag 9 augusti 19.00. Sidensjö möter Forsmo fredag 12 augusti 19.00 hemma.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan