Annons

Annons

Annons

Annons

Centrala Örnsköldsvik

Läsartext
Full gas med Skogsfalke på Ödbergska

Lennart Forslund har prickat in den ena fullträffen efter den andra i sommarmusiken, som avslutas 4 augusti med folkmusik av Fyra Nyanser Av Grått.

I torsdags var det Skogsfalke som stod för underhållningen.

Detta är en läsartext.

Lars-Erik Larsson och Siw Norrman i Skogsfalke spelar svängig och glad musik från förr med sina gitarrer. "Tunna Skivor" med Siwan från 1960 sticker ut allra mest, men roligast blev "Tonys Pizza Rock", efter att Lars-Erik berättat om hur den kom till. Foto: Kjell Larsson

Annons

På stående fot utlovade Lennart, att Skogsfalke med Siw ”Siwan” Norrman och hennes livskamrat Lars-Erik Larsson i Lockstatorp skulle få komma tillbaka till utescen på Ödbergska, dit många vill komma.

Skogsfalke var spelsugna till tusen, efter att det nu gått fyra år sedan man var på Ödbergska.

Man gasade på för fullt redan från början med härliga och svängiga gitarrlåtar, men så har Lars-Erik Larsson spelat gitarr i Bredbyns dansorkester Telecasters, där Siwans äldre bror Bengt Nilsson spelade bas.

Annons

Annons

Siwans andra bror (Bertil Nilsson) spelade i Baracudaz, så lillasyster Siw ville tidigt ha en egen gitarr efter att ha lånat sina bröders gitarrer hemma på Sågudden utanför Långviksmon.

Siw berättade om den här tiden från 60-talet innan hon kom loss i Lasse Stefanz danslåt "En Gitarr Vill Jag Ha".

Publiken satt som på nålar och väntade på Siw Malmkvists "Tunna Skivor" från 1960, men dessförinnan blev det Sven-Ingvars "Min Gitarr" och Anita Lindbloms "Sånt Är Livet".

Det riktigt sprudlade om Siwan, som fick sjunga Ole Ivars ”Jag trodde änglarna fanns bara i himmelen tills jag mötte dig” två gånger inför en hänförd publik, som fått höra samma låt av Ronnie Sahlén på det första sommarcaféet.

Lars-Erik Larsson är full av berättarlusta och drar den ena historien värre än den andra ur verkliga livet på sin utpräglade Björnadialekt.

Lars-Erik komponerar egen musik både för gitarr och dragspel och det måste ha varit en syn för livet, att få se en äldre dam med spark på en av Åseles gator köra fast i gruset och göra en saltomortal, så att de skära mameluckerna kom fram under långkjolen.

Från detta minne blev det dragspelslåten ”Kärringhalka”, som livade upp publiken. Speciellt fyra systrar (Olofsson/Vinter) från Movattnet, vilka hade hjärtans roligt där de satt och jazzade med i armkrok i ängssluttningen.

Annons

Ängssluttningen skall slås den 7 augusti då Ödbergska Sällskapet bjuder på ett riktigt slåttergille med hemlagad ölsupa och hembakt tunnbröd.

Lars-Erik Larsson som bott i Åsele stora delar av sitt vuxna liv har hämtat mycket inspiration därifrån och en av Lars-Eriks riviga låtar heter "Tonys Pizza Rock".

Annons

Lars-Erik är dock mycket noga med att påpeka, att han är född naken och utan tänder på en fäbodvall, innan han tackade för sig och Skogsfalke med ”Getarboogie” där Siw Norrman med den tolvsträngade gitarren gav boogien en extra skjuts.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan