Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Lina Sundqvist och Chris O’Berg fyllde Gullängets kyrka

Detta är bara början för sopranen Lina Sundqvist och pianovirtuosen Chris O’Berg.

Under onsdag kväll 27 juli fyllde de kyrkbänkarna i Gullängets kyrka på sin turné, som inleddes i Högsjö kyrka i början på juli under Lina Sundqvists sommarsemester.

Detta är en läsartext.

Lina Sundqvist och Chris O'Berg bjöd på konsert i Gullängets kyrka. Fotograf: Kjell Larsson

Annons

Lina Sundqvist som är kantor i Gullängets kyrka tog efter halva konserten hand om kvällsandakten, som avslutades med att hon satte sig vid flygeln och ledde församlingen i den största lovsången (psalm 11) av alla, som nu finns spridd i hela världen.

Detta efter att Elvis Presley tog med ”How great thou Art” (O Store Gud) i sina gospelkonserter.

Sådan psalmsång som det blev är det länge sedan det var i Gullängets kyrka, där sångare ur kyrkokören i bänkarna stämde upp och lyfte sången till "Hela Kyrkan Sjunger". Mycket mäktigt.

Det blev fullt i kyrkbänkarna (80 personer) då Chris O’Berg och Lina Sundqvist bjöd på klassiska örhängen och sånger hämtade från berömda musikaler. Fotograf: Kjell Larsson

Annons

Chris O’Berg som är uppväxt med ”Segertoner” i ett frireligiöst hem har spelat piano i hela sitt liv.

Annons

Från att ha börjat med att spela all musik i boogie woogie-takt, kom han som tonåring in på det klassiska spåret.

Numera spelar Chris O’Berg all slags musik och trivs alldeles förträffligt med att ackompanjera sopranen Lina Sundqvist i sånger hämtade ut välkända musikaler.

Ett mycket givande samarbete har inletts mellan pianovirtuosen Chris O’Berg Härnösand och sopranen Lina Sundqvist Örnsköldsvik, vilka hade premiär i Högsjö kyrka i början på juli och nu sin andra konsert i Gullängets kyrka. Fotograf: Kjell Larsson

Chris O’Berg öser lovord över näktergalen Lina Sundqvist, som inte är sen att kvittera berömmet med:

– Det är så lätt att sjunga till pianoackompanjemanget, som utsmyckas med sirliga mellanspel.

Det är inte så lätt att plocka ut kvällens höjdpunkt då det bara innehöll höjdpunkter, med klassiska instrumentala örhängen från flygeln av berömda kompositörer och tidlösa vackra sånger, som inleddes med ”Vilken underbar värld” och följdes upp av Judy Garlands ”Over the rainbow” ur ”Trollkarlen från Oz”.

Vacker som en älva sjunger Lina Sundqvist med klar sopranstämma sånger ur kända musikaler. Fotograf: Kjell Larsson

Höjdpunkten måste ändå bli ”Du måste finnas” ur ”Kristina från Duvemåla”. Lina Sundqvist använde hela sin uttrycksfulla kropp då hon med klar och tydlig röst med stor inlevelse sjöng ut ”Du måste finnas”.

Annons

Annons

Folk reste sig upp och ville givetvis få höra mer innan man gick hem. Det blev ”Du vet väl om att du är värdefull” (psalm 791), som Carola Häggkvist sjungit in ackompanjerad av Per-Erik Hallin.

Så här glada har Lina Sundqvist och Chris O’Berg all anledning att vara efter konserten på 1 timme. Fotograf: Kjell Larsson

Var och när vi får höra Chris O’Berg och Lina Sundqvist härnäst står öppet. De är öppna för att fortsätta samarbetet, så det skulle kunna bli i Domsjö kyrka, men ingen vet vart det nu bär hän.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan