Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
PRO: Hur tänker kommunen förbättra äldreomsorgen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på ”Kommunens administration har vuxit ohämmat senaste tio åren” (8/7).

Läser i Tidningen Ångermanland att man i Härnösands kommun under året ökat grundbemanningen inom äldreomsorgen med hela 90 personer. I Gunnarssons inlägg visas att Örnsköldsviks kommun under en 10-årsperiod har minskat antalet undersköterskor i äldreomsorgen med 35 procent samtidigt som man ökat antalet handläggare och administratörer med 41 procent och antal chefer med 15 procent.

Annons

Annons

Jämfört med andra likvärdiga kommuner har Örnsköldsviks kommun flest administrativa medarbetare per kommuninnevånare. Samtidigt är kommunen bland de sämsta i landet när det gäller bemanningen inom hemtjänsten, då varje vårdtagare kan få ta emot så många som 17 vårdare under en 14-dagarsperiod.

Detta är inte acceptabelt!

Politiker och ansvariga för äldreomsorgen i kommunen!

Tala om vad man använt pengarna från staten till, den så kallade Äldreomsorgssatsningen, och hur man använt pengarna som satsats i Äldreomsorgslyftet, där tanken är att utbilda fler undersköterskor. Gör man det? Vid en träff med blivande undersköterskor på Vårdskolan visade det sig att alla redan arbetade i äldreomsorgen. Man höjer alltså kompetensen och det är positivt, men det blir inga fler händer i äldreomsorgen.

Hur tänker kommunen förbättra äldreomsorgen under nästa valperiod? Vi är många pensionärer i Örnsköldsviks kommun som snart kan behöva äldreomsorg och vi vill veta. Det är val i september!

Britta Håkans, ordförande, PRO Samorganisation Örnsköldsvik

Annons

Annons

Till toppen av sidan