Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Gör inte en kisse-miss!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Rebecka Drevelius

Annons

Efter midsommar, kommer alltid missommar. Katten är ett älskat husdjur ändå minskar inte antalet hemlösa katter, varför missunnas alla missarna?

Lag finns, din utekatt ska inte kunna föröka sig okontrollerat, smidigast är kastrering, men kostar lite pengar.

Detta är tänkt att minska lidandet då det föds tusentals kattungar årligen, mamman har ofta i spåren av hemlöshet, inte kraft att ta hand om alla ungar, så de svälter ihjäl och de som klarar sig lider svårt.

Annons

Annons

150 000 hemlösa katter är ett stort djurskyddsproblem. Visst, katten är inte älskad av alla. Men inte ens den egna katten respekteras nog att kastreras, utan "hoppsankullar" dödas, eller andra ser möjligheten att tjäna pengar på folks sug efter kattungar och kränger kull efter kull på Blocket och Facebook.

Om man inte vill adoptera en misse som sitter och längtar efter någon som vill älska den, utan gör miss-taget och köper en ej kastrerad, ej vaccinerad huskatt (blandras) eller en "renrasig" katt med stamtavla, är man delaktig i att förlänga lidandet för katter i stort.

Man bidrar till att avel med okänd hälsostatus fortgår, upprätthåller synen på djur som handelsvaror och genom all avel, mättas marknaden på hem för katter som redan finns, men främst gör man en missgärning mot alla katthem som vill minska lidandet för djuren.

Genom att adoptera, hjälper du inte bara katten du öppnat ditt hem för, en annan katt får komma in i värmen.

Gör inte en kisse-miss, adoptera kissemiss!

Annons

Annons

Till toppen av sidan