Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Låt oss i god ton tacka nej till statens villkorade bidrag!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Replik till ledaren”Omvändelseförsök? Då skall kyrkan bli av med bidragen” (ÖA 12/7).

Elin Larsson skriver i ÖA en upprörd ledare, att religösa församlingar som utövar ”omvändelseförsök” av vissa människors sexuella läggning, skall få sina statsbidrag indragna.

Kravet för att få statsbidrag är att ”upprätthålla de grundläggande värderingar som samhället vilar på”.

Annons

Här håller jag med skribenten, stadsbidrag till oss kristna är ett gissel, åtminstone borde vi kristna ha haft förstånd att tacka nej.

Annons

Varför skall vi kristna ta emot pengar från staten? Vår uppgift som kristna är först och främst att se till att församlingen kommer hem till Gud.

Det är en evighetsfråga.

Hur skall skribenter eller statsapparaten som inte är omvända eller födda på nytt kunna förstå hur smal vägen är eller hur trång porten kan vara?

Det är nog av kamp ändå, så varför skulle vi överge våra kristna värderingar så snart tidsandan formar samhället i nya ”grundläggande värderingar”.

Som kristna är vi gäster och främlingar så låt oss därför i god ton tacka nej till de villkorade bidragen.

Bra att frågan kom upp i ljuset och för de kristna församlingar som låter sig villkoras av bidragen, är och blir snart nog den här världens fånge och slav.

Är inte frälsningen mera värd, då är det bättre att församlingen helt följer världen, annars är risken stor att det varken blir hackat eller malet, ingen glädje i världen och ingen himmel.

Men för oss som känner stor tacksamhet över nåden och frälsningen i Jesus Kristus, kan inte vackla eller vela över villkorade bidrag.

ÖA:s upprörda ledare blir därför för oss kristna till tjänst – ett nödvändigt vägval.

Är det inte dags för församlingen att följa sin Herre? Så får stat och samhälle följa sina herrar.

Thomas Lundgren

Annons

Annons

Till toppen av sidan