Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Eva Bylin-succé på Sommarhemmet

Eva Bylin och hennes orkester gjorde succé på Sommarhemmet i Domsjö med ett vackert program om den amerikanska sångerskan Eva Cassidy.

Detta är en läsartext.

Eva Bylin fångade publiken med det jazzbetonade programmet med Carl Sjöström, gitarr, Niclas Pebbe Vigren, bas och Anders ”Berka” Bergquist på piano. Foto: Sven Lindblom

Annons

För 15:e året i rad anordnas varje onsdag i juli fina lättsamma musikprogram och nu var det Eva Bylin som fick tillfälle att tolka en annan Eva. Och som hon gjorde det. Varje låt belönades med varma applåder och det gällde alldeles speciellt ”Over the rainbow” som Eva Cassidy sjöng i brittisk BBC med sådan bravur att hon efter kort tid hamnade på den engelska skivtoppen.

Annons

Eva Cassidy var född 1963 i Washington men dog redan 1966 som 33-åring i cancer som började med ett malignt melanom. Det var först efter sin död som hon nådde den stora uppmärksamheten. Eva Bylin visade stor kunskap och berättade initierat om Eva Cassidy och hennes musik. Hon var mångsidig i sitt skapande och växlade mellan profant och sakralt. Det har skrivits att hon var så blyg att hon knappt vågade framträda inför publik. Eva Bylin sjunger gärna visor av allehanda slag men har ett speciellt Eva Cassidy-program som hon gladde den stora publiken på Sommarhemmet med. Det var fullsatt på altanen men det fanns förstås platser i terrängen utanför för dem som inte fick plats.

Annons

Eva Bylin har en vacker stämma som gick hem fint i sommarkvällen. Hon har dessutom ordning på sitt band med Niclas Pebbe Vigren, bas, Carl Sjöström, gitarr och Anders ”Berka” Bergquist på piano. Ordning på så vis att hon inte låter bandet ta över utan hennes fina röst kommer väl tillrätta. Redan i det inledande numret ”Cheek to check” angav hon den fina stämningen för resten av den ljuva sommarkvällen.

Publiken fick också med välbehag lyssna till en låt av John Lennon och Sommartime av George Gershwin.

Och givetvis applåderade publiken fram ett extranummer. Det blev Bluesette av Toots Thieleman till publikens stora förtjusning

Sven Lindblom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan