Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kalas är rätt och slätt kalasbra

Att finna sig i stunden då man står på scen är viktigt. Vad som helst kan inträffa och Lasse Sjöman i Kalas är en kvicktänkt spelevink, med hjärtat på rätta stället.

Detta är en läsartext.

På Ödbergska gården vid sommarcaféet den 14 juli började Kalas med ett hejdundrande Sven-Ingvars medley, som inleddes med ”Min gitarr”, men efter en minut gick strömmen och ljudet försvann. Karin Tängdén utbrister ”Det här har aldrig hänt förr, det här är jätteknepigt”, varpå Lasse Sjöman svarar ”Åsknedslag, så det här blir som på travet, ibland blir det omstart, så nu kör vi igen”. Det gick jättebra och Sven-Ingvars medley gick felfritt in i mål på 4 minuter och 54 sekunder. Karin Tängdén kunde pusta ut och det var bara applådåskan som mullrade på Ödbergska efter målgången.

Annons

Annons

För att det skall bli sommar, så måste Lasse Sjöman och Karin Tängdén komma till Ödbergskas utescen.

Karin Tängdén och Lasse Sjöman är helt enkelt kalasbra och trivs med varandra på scen och med publiken på Ödbergska gården. Jargongen är lättsam och otvungen och Lasses skämt får publiken att skratta. Ibland börjar man till och med att skratta lite för tidigt, innan poängen kommer. Då blir det ännu roligare.

Den hästbitne och hockeytokige Lasse Sjöman håller på MoDo i vått och torrt. Även om man hört skämten tusen gånger förr, blir de lika roliga för varje gång. Det beror mycket på Karin Tängdén, som har svårt att hålla tillbaka smilbanden och gärna avslutar det hela med en extra knorr, innan nästa låt tar vid.

Lasse Sjöman är både hästbiten och hockeytokig. Gitarren har han fullklistrad med Modomärken.

Lasse Sjöman vill inte att Kalas skall förknippas med meslåtar och ropar därför ut att här kommer ingen ny ”meslåt”, utan en rivig sak med mycket fart. Visst blir det drag under galoscherna då Kalas kör Alf Robertssons ”I Mina Skor”.

En inte allt för djärv gissning är att Kalas kommer tillbaka till Ödbergska nästa sommar. Ordförande Göte Nordmar lät både nöjd och förtjust då han gick upp på scen och tackade Karin och Lasse, innan han påannonserade att nästa torsdag får vi höra Ukulele och den 7 augusti blir det slåtter på Ödbergska.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan