Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Jubel i Domsjö kyrka

Kyrkan är till för att sprida glädje och av glädje bygger man musik. Kenneth Nordwalls Swingband har en lång tradition i att sprida glädje med sin musik och på söndag kväll den 10 juli var man i Domsjö kyrka och spelade gladjazz för 60 personer som hördes som mångfalt fler.

Detta är en läsartext.

Kenneth Nordwalls Swingband är uppbyggt med pianist, sångerska, bassist och trummor, som sköts av Kenneth Nordwall med förflutet som dansbands musiker.

Annons

Det är svårt att säga vad som var hönan och vad som var ägget. Det räckte med att Swingbandet visade sig vid klockringningen, så bröt jublet ut.

När så Maria Bervelius direkt började konserten med att glittra och tindra, som bara hon kan, i Almost Like Being in love öppnades alla dammluckor. Publiken tjoade och klappade händerna vilket givetvis taggade trummisen Kenneth Nordwall, vokalisten Maria Bervelius, pianisten Anders Bergquist, bassisten ”Pebbe” Vigren, vilka öste på för fullt.

Annons

Annons

Allra mest öste dock gästtrumpetaren Lukas Johansson på, livligt påhejad av Maria Bervelius. Inte ett öga var torrt då Lukas avslutade Frank Sinatras ”My Way” med att swinga flygelhornet och applådera pianisten Anders Bergquist. Lukas Johansson kom senare tillbaka med pondus och ackuratess med ett nytt trumpetsolo i Gotländsk sommarnatt.

Gästsolisten Lukas Johansson frälste publiken med flygelhornet i My Way.

Sin vana trogen avslutade Kenneth Nordwall konserten med Route 66, men då applåderna aldrig ville ta slut och publiken reste sig upp blev det ett extra nummer. I All of me fick Maria Bervelius återigen visa sig på styva linan.

Publiken gick hem mycket exalterade och torde även komma till Grundsunda kyrka lördag 30 juli då Kenneth Nordwalls är där på sin sommarturné. En riktig högtidsstund kan utlovas med Swingbandet, som då får med bassisten Sune Wiklund från välkända Sten Öbergs trio i Umeå. Trumpetaren Lukas Johansson följer med som gästsolist och att få höra My Way är väl värt besväret att åka till Grundsunda.

Kjell Larsson

Kenneth Nordwall lyfter fram musikerna i Swingbandet med sitt lugna och trygga sätt att hantera trumpinnarna.

Annons

Swingbandet med pianisten Anders Bergquist, trumpetaren Lukas Johansson, Maria Bervelius, Kenneth Nordwall och bassisten ”Pebbe” Vigren är glada och nöjda efter konserten.

Annons

Annons

Till toppen av sidan