Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Sven-Rogers tar nya tag

Kjell Scherman ersatte för drygt 20 år sedan sångaren Sven-Evert i dansbandet Sven-Rogers. Några år senare slutade även Christer-Roger, men namnet Sven-Rogers har hängt med. Namnet går helt enkelt inte att byta ut, fast musiker kommit och gått.

Detta är en läsartext.

Tvåmannabandet Sven-Rogers har bra tryck i låtarna med den nye gitarristen Ulf Edman och legenden Kjell Scherman, som är mycket noggrann vid val av nya danslåtar.

Annons

Gitarristen Ulf Edman med förflutet som bassist i Jacks och hos Margot & Sture Ögren, är sedan ett halvår ny i Sven-Rogers. Det är en av anledningarna till att Kjell nu kört in Fernandoz danslåt ”Nu tar vi nya tag” i repertoaren. Med Ulfs entré har bandet växt till sig och blivit tuffare, fräckare och helt enkelt bättre.

Vid sommarcaféet 7 juli på Ödbergska Gården samlades drygt 100 av Sven-Rogers fans framför utescenen, för att bli fullproppade med dansmusik. Musiken skall gå att dansa till, säger Kjell Scherman och han blev tagen på orden av Karin Vinter och Lisbeth Winter, vilka sparkade av sig skorna och började bugga på gräsmattan. Så inte var det något fel på musiken kunde alla på plats konstatera.

Annons

Annons

Gitarristen Ulf Edman bjuder på egna solon, som gör att samma låt låter olika varje gång. Själv gillar han bäst att få spela Guitar Boogie.

Då det var sittande publik, blev det även låtar som Kjell Scherman normalt inte kör ute på danserna. Det tyckte publiken bara var roligt och Ulf Edman fick extra mycket applåder efter The Spotnicks 60-tals låtar. Last date och Amapola gillades skarpt, liksom allt övrigt som Sven-Rogers bjöd på under en dryg timme. Det är helt enkelt så, att Sven-Rogers dansmusik gör sig mycket bra även för sittande publik. Så gott folk missa nu inte Skeppsmalendagen 7 augusti där Sven-Rogers sköter musikunderhållningen.

Det sägs att ”Gammal kärlek rostar aldrig” (låt av Lasse Stefanz) och kärleken till Sven-Rogers består kan Kjell Scherman konstatera, efter ett förflutet på 60 år som dansbandssångare.

Kjell Larsson

Med stor pondus och mycket kraft, efter att ha suttit som ordförande för Johan Ödberg-sällskapet sedan det bildades 1996, utdelade Göte Nordmar beröm och stort tack till Sven-Rogers efter den trivsamma underhållningen.

Trubaduren Stefan Lindeborg från Norrtälje trivdes förträffligt på Ödbergskas sommarcafé med Sven-Rogers. Härlig musik med bra texter, blev Stefans kommentar på frågan vad han tyckte.

Annons

Annons

Till toppen av sidan