Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Konsert i Själevad med Ronnie & Pär-Åke

I en välfylld kyrka med 180 personer blev det en magisk kväll i Själevad den 6 juli med Ronnie Sahlén och Pär-Åke Stockberg.

Detta är en läsartext.

Premiär i Själevads kyrka för den populära duon Pär-Åke Stockberg och Ronnie Sahlén, vilka var märkta av stundens allvar.

Annons

Uppsträckta och allvarliga började duon konserten med Amazing Grace och det var så vackert att tårarna började rinna. Ronnie Sahlén har sjungit Amazing Grace på hur många ställen som helst, men aldrig med sådan känsla som nu. Själevads kyrka gav Ronnies röst en klang och ett djup, som inte var av denna värld. Det blev rent magiskt och i en konsert med 13 vackra melodier fick Pär-Åke Stockberg briljera med piano, tenorsaxofon, sopransaxofon och stämsång.

Annons

Med Pär-Åkes tenorsaxofon blev det glatt, käckt och klämmigt i ”He’s got the whole world in his hands” och ”Vilken vän vi har i Jesus”. Stämningsfullt blev det då Pär-Åke tog fram sopransaxofonen och spelade ”Koppången” för att inte tala om ”My Way” instrumentalt på tenorsaxofonen.

Somrigt blev det då Ronnie Sahlén sjöng ”Sommaren är kort” och ”Om det finns en sommar”. Ömt och kärleksfullt blev det då Ronnie Sahlén sjöng Nils Ferlins ”Folkviseton” för andra gången I Själevads kyrka för sin fru. Första gången var vid vigseln.

Annons

Ronnie Sahlén må ha en oskolad röst, men sjunga kan han med sådan inlevelse, så att man tror att han är utbildad kyrkosångare.

Visst kom både Christer Sjögrens och Elvis sånger med. Den absoluta höjdpunkten kom i ”American Trilogy”, som Elvis brukade avsluta sina konserter med. Ronnie avslutade istället konserten tillsammans med församlingen i världens mest spridda lovsång ”O store Gud”, som Elvis gjorde världskänd i en inspelning av ”How great thou Art” 1966.

På begäran sjöng Ronnie Sahlén ”Var jag går i skogar berg och dalar”. Det blev den enda sången på begäran, men hade inte Ronnie sjungit den, så hade han nog inte kommit undan. Den tillhör den mest älskade av läsarsångarna som ingår i Ronnies ”Jan Sparring program”. Jan Sparring hade dessförinnan blivit hyllad i ”Räck ut din hand” som sjöngs som allsång.

Ronnie Sahlén har en trogen publik, som strömmar till på konserterna. Till Själevads kyrka kom 180 personer.

Annons

När konserten var över hyllades Ronnie och Pär-Åke med var sin mugg av prästen Zandra Zinner och en önskan om att de skulle komma till Själevads kyrka fler gånger. Därefter utdelade Zandra Zinner Välsignelsen och församlingen lämnade kyrkan upprymda av den magiska kvällen.

Kjell Larsson

Zandra Zinner har kommit fram för att tacka Pär-Åke Stockberg och Ronnie Sahlén för konserten.

Annons

Annons

Till toppen av sidan