Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Insändare
Psyk hänvisade mig till kyrkan för samtalsterapi

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Jag blev rekommenderad av psyk att ta kontakt med kyrkan för att få samtalsterapi, när jag var där för ett rutinbesök. Då de frågade en för mig känslig fråga så bröt jag ihop.

Jag är absolut inte intresserad av att gå till kyrkan för att få samtalsterapi av kyrkan, då jag inte är troende till någon trosuppfattning överhuvudtaget. Så detta förslag från psyk gör det mycket märkligt och fel för mig. Och det sade jag även till hen som föreslog det.

Annons

Annons

Att jag inte är med i kyrkan – än mindre tror på någon Gud eller religiös trosuppfattning överhuvudtaget, verkade inte spela någon roll för hen. Enligt hen på psyk hade de för långa köer där. Jag får det till att politikerna inte har satsat på de med psykisk ohälsa.

Psykisk sjuka får minst ekonomisk uppmärksamhet av politiker vad gäller forskning anslag och vård. Och vårdgivarna det är vi medborgare som betalar den verksamheten från skattemedel. Det vill säga, du och jag. Vill vi verkligen ha denna orättvisa?

Ja, var då så ärlig och säg det rent ut att vi som har en psykisk sjukdom är mindre värda. Eller vad är anledningen till att väljarna har valt dessa politiker som inte satsar på människor med psykisk ohälsa. För det är precis detta som jag ser att det är.

I Örnsköldsvik var det tidigare 12 vårdsplatser på psyk. Numera har politikerna dragit in alla vårdplatser och sänder de som är psykiskt sjuka till Sundsvall istället – vilket gör det svårare och mer ekonomiskt betungande för släkt och vänner att komma på besök. Det är säkerställt positivt att de som är psykiskt sjuk får besök av släktingar.

Istället har de satsat på mobila enheter för vård i hemmet. Jag antar att med belastas släkten hårdare.

CL

Annons

Annons

Till toppen av sidan