Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Ewa Bylin bjöd på vacker sång och vackert väder i Gideå

Söndagen den tredje juli blev en mycket solig och vacker dag i Gideå på alla sätt och vis. På Hembygdsgårdens gårdstun samlades folk för att lyssna på Ewa Bylin, som sjöng mycket vackert från utescen ackompanjerad av Anders Bergquist på piano, Carl Sjöström gitarr och Niclas ”Pebbe” Vigren elbas.

Detta är en läsartext.

Ewa Bylin lyste som en sol då hon sjöng på Gideå Hembygdsgårds utescen.

Annons

Ewa Bylin hade valt ut tretton av Eva Cassidys inspelade sånger och sjöng dem med stor inlevelse. Att Eva Cassidy ligger Ewa varmt om hjärtat syntes med all tydlighet. Vad som komma skulle förstod man direkt efter första låten, som blev Cheek to cheek. En jazzstandard som hur många som helst har sjungit in och givetvis även Eva Cassidy, som dog 1996 i hudcancer, 33 år ung. Hon lämnade efter sig inspelningar, som gavs ut postumt och blev på så vis en levande legend.

Annons

Annons

Det blev en varm dag i solen för publiken i Gideå.

Ewa Bylin har begåvats med en jazzröst, som hon använde fullt ut i Gideå. En avvikelse från Eva Cassidy-programmet blev det då Ewa tog upp Monica Zetterlunds En bedårande sommarvals, som kändes förlösande efter all musik på engelska.

En mycket trevlig timme avslutades med Hallelujah I love him so, och publiken klappade händerna och hade nog god lust att utbrista Hallelujah Ewa, We love you so much.

Kjell Larsson

Ewa Bylin med musikerna Anders Bergquist, Niclas ”Pebbe” Vigren och Carl Sjöström fick publiken att trivas på Gideå Hembygdsgård.

Anders Bergquist är en fixare av stora mått. Han skapar arrangemangen, fixar ljudet och spelar piano åt Ewa Bylin.

Annons

Annons

Till toppen av sidan