Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Trädgårdsresa med tre intressanta besök

Järved - Bonäset Trädgårdsförening mobiliserade så gott som fullsutten buss och fick i torsdags sällskap med Gideå Trädgårdsförening varför dagens trädgårdsresa blev en succé på alla fronter.

Detta är en läsartext.

Från vänster Gun Enqvist Öhman, ordförande i Järved-Bonäsets Trädgårdsförening, Lilian Strandberg Hallgren, kassör i samma förening samt längst till höger Berit Hägglund ordförande i Gideå Trädgårdsförening.

Annons

Lindströms Buss med Gudrun och Rolf som ”arrangörer” lyckades på alla sätt se till att alla trädgårdsvänner fick sina lustar uppfyllda. Till detta skall läggas att alla trädgårdsdiskussioner denna dag nådde oanade höjder, ity medlemmarna i de båda föreningarna fick träffas helt utan covidens påverkan – nästan.

Dagen fylldes med tre intressanta besök.

Katrinelunds Trädgård med 1880-talsvillan

Katrinelunds Trädgård och Café, blev första besöket, en besöksträdgård med café. Här informerades vi av ägarinnan och entusiasten Charlotte Andersson som jobbar så gott som heltid i trädgården, under sommartid. Det visade sig vara en grön oas omgivande ett ståtligt gammalt trähus från mitten av 1880-talet. En oas för själen, en plats full av lust, kreativa lösningar och en otroligt vacker plats. Vi frapperades storligen av den yppighet som var för handen och till detta alla de olika godingarna som presenterade på dahliaområdet, men vi var lite i tidigaste laget men här kommer alla härliga nyanser inom kort stå i full blom.

Annons

Annons

Dagens buss och arrangör Gudrun Tolvers och Rolf Lindström.

Till detta bjöds vi en underbar macka varför början på resan inte kunde varit bättre.

Efter detta besök och lunch på ”Gula Villan” ställdes kosan till en för oss alla nyhet. Hanssons Vedspisar, en unik inredningsbutik i flera plan, med allt som den sanne trädgårdsvännen kan önska sig. Här serverades vi en uppsjö av design till hem och trädgård. Det som inte fanns här finns inte.

Monicas Trädgård och damm.

Monicas Trädgård på Alnön kom att bli sista anhalten för dagen och en fin och väl anlagd ”villaträdgård” med roliga idéer och utsökta lösningar där en sann trädgårdsvän verkligen hittat rätt, där trädgården blivit en plats för, som Monica säger själv, ”...ett ställe för reflektion, återhämtning och för att hämta nya krafter” En väl avvägd artrikedom och härtill en mycket väl planerad damm som spred glädje till alla gäster, två- som flerbenta och av alla de slag.

Lotterier i sedvanlig ordning på bussresan och en resa där svalka gavs som skillnad till dagens värme men där allt överskuggande var det stora intresset för dagens trädgårdsändamål. De nästan femtiotalet passagerarna fick sitt lystmäte tillgodosett.

Benne Odén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan