Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
STF på cykeltur

Ända sedan den nya gång- och cykelbanan mellan Docksta och Ullånger blev färdigbyggd för några år sedan har det funnits en nyfikenhet och en vilja att prova på densamma bland medlemmar i STF:s lokalavdelning i Ö-vik. Lördagen den 2 juli blev det verklighet.

Detta är en läsartext.

STF på cykeltur. Foto: Jan lindmark

Annons

Åtta medlemmar utrustade med cykel och cykelhjälmar, vattenflaskor och fikaryggsäck ställde upp i Docksta redo att trampa de 13,1 km till Ullånger och sen tillbaka.

Vädret var varmt, molnigt och lite blåsigt. Varning för eventuella regnskurar avskräckte inte någon. Leden är asfalterad, bred och lättrampad. Terrängen är kuperad, vi är ju ändå i Höga kusten. Efter en lång krävande uppförsbacke belönas man med en liknande nedfart. Leden är något slingrande så man får vara på alerten i kurvorna. Kul. Efter några kilometer finns en rastplats med minnestavlor om den gamla handelsvägen som sörkörarna använde och även tips på fornlämningar.

Annons

Annons

Härlig, slingrande cykling på fint underlag. Foto: Jan Lindmark

Väl ankomna till Ullånger tog vi lunchpaus, det blev en korv med mos på macken. En kort regnskur svalkade skönt och färden tillbaka till Docksta fick uppehållsväder. Utanför Kustladan tog vi en paus och fikade. Allt fortlöpte utan missöden och tillbaka i Docksta var alla nöjda och efterlyste fler cykelturer i fortsättningen.

Det blir det säkert, men först blir det Sång- och musikkväll på sommarhemmet kl. 19.00 den 6 juli. Sen laddar vi för Naturens Dag den 20 augusti och den 10 september, på Vandringens dag planerar vi att hylla Högakustenleden som fyller 50 år i år. Höstresan till Edsåsdalen avgår den 15 september.

Jan Lindmark

Fin utsikt mot Skuleberget. Foto: Jan Lindmark

På leden finns anslag om sörkörarnas väg söderut och fornminnesmärken. Foto: Jan Lindmark

Annons

Annons

Till toppen av sidan