Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Sommarmusik i Sidensjö kyrka

Det var vackert krattade grusgångar, som banade väg in till en av de vackraste kyrkorna i Ångermanland, den medeltida kyrkan i Sidensjö i torsdags kväll.

Detta är en läsartext.

En härlig jazzkvartett med mycket glädje fr.v. Anders Grimell, Kenneth Nordwall, Martin Sjöberg och Anders Bergquist. Foto: Ruth Lind

Annons

Vid ingången stod en omtänksam kyrkvaktmästare som delade ut kylda drycker till kvällens besökare, där det i den heta sommarkvällen bjöds på ett mycket varierat musikprogram alltifrån jazz, franska sånger, New Orleansmusik, psalmer och kärleksvisor med Anders Grimells kvartett.

Kantor Michael Linné hälsade välkommen och kvartetten inledde med sin signaturmelodi Moonlight Serenade som trummisen Kenneth Nordwall berättade att det också var upphovsmannen Glenn Millers orkesters signaturmelodi.

Annons

Annons

Så följde några franska låtar med gitarr av Anders Bergquist och Anders Grimell, klarinett. Basisten Martin Sjöberg presenterade fyra musikstycken som alla hade en meditativ prägel där Vila i mig och Kom nära gav en skön känsla av stillhet.

Psalmen Den blomstertid nu kommer hade för kvällen skrivits i ett jazzigt arrangemang av Anders Bergquist, som var något nytt och spännande för församlingen att sjunga. Andakt hölls därefter av prästen Eva Halling som handlade om profeten och rebellen Johannes Döparen, som stod mitt emellan gamla och nya testamentet, där hon gav många intressanta tankar.

Efter andakt och psalm gick kvällens musiktema in på kärleken i bland annat Ulrik Neumans mollstämda Kärleksvals som sedan lättades upp av jazzlåten I can`t give you anything but love och avslutades med den temperamentsfyllda Royal Garden Blues. Applåderna ville inte sluta så det blev ett extranummer av kvartetten med låten On the sunny side of the street. En härlig kväll med många fina intryck att ha med sig ut i vardagen igen.

Ruth Lind

Annons

Annons

Till toppen av sidan