Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Turistbroschyr sprider negativ bild av Ö-viks kommun

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

På resecentrum tog jag en turistbroschyr över Umeåregionen, där både Ö-vik och Umeå med grannkommuner finns med. Kul, tänkte jag. Bra initiativ och ett trevligt upplägg.

Bild: Robbin Norgren, Patricia Björkman, Marcus Lindström

Annons

Men så mycket fel och brister har jag sällan sett i en och samma turistbroschyr. Enligt den har vi inte mycket att bjuda på i Ö-viksområdet, nästan allt ligger i Västerbotten.

Annons

Några exempel:

– Av 23 redovisade besöksmål finns endast två i Ö-vik (Galleri Lokomotiv och Trysunda fiskemuseum. För Galleri Lokomotiv redovisas detaljerat kommande utställningar 2020)

– Av 11 bad finns ett i Ö-vik

– Av 7 golfbanor finns en i Ö-vik

– Av 14 fiskevatten finns ett i Ö-vik

– Av 6 vandringsleder finns en i Ö-vik

– Umeå har 11 bibliotek – inget redovisas i Ö-vik

– Botniabanan från Umeå slutar tyvärr redan norr om Husum på kartan.

– Väster om E4:an, det vill säga i inlandet, redovisas för Ö-vik endast Nätraåns kanotled, Sagavägen, Rutberget och Skallbergsgrottorna. Inget mer.

Och som vanligt i Ö-vik så redovisas nästan all mark längs Ö-viksfjärden som industrimark, till exempel Inre hamnen med Saltmagasinet, Arken och Elite hotell, gamla hamnområdet med gästhamnen och Arenan med våra fina promenadstråk samt Sjögatan och Järvedstrand. Inget av dessa områden är längre industrimark. (Tyvärr gör kommunen detsamma på sina kartor. Det lever kvar sen 60-talet.)

Jag tycker broschyrerna ska slängas. De är negativ reklam för oss. Kommunen måste väl kunna ställa krav på vad som sprids.

Tommy Dickens

Annons

Annons

Till toppen av sidan