Annons

Annons

Annons

Mordet på Malin Lindström

Så bevakar ÖA rättegången mot mordmisstänkte 44-åringen

I morgon startar rättegången mot den 44-årige man som återigen misstänks för mordet på Malin Lindström. ÖA är på plats i rätten i Sundsvall under hela förhandlingen.

– ÖA:s team kommer ge dig som läsare en gedigen bild av vad som händer i rättssalen, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda.

Text

ÖA:s reportrar på plats i Sundsvall: Izabelle Nordfjell och Hasse Tavér.

Bild: Maria Edstrand

Annons

16-åriga Malin Lindström försvann i november 1996. Hon hittades död sex månader senare. I augusti 1998 dömdes en man för mord, till åtta års fängelse.

Mannen friades i hovrätten den 13 oktober; två månader efter tingsrättsdomen hade förkunnats.

Sommaren 2021, nära 25 år efter mordet på Malin Lindström, hände det saker som gav underlag för att ärendet skulle kunna öppnas igen. Då hittar polisen hårstrån och blod från den tidigare misstänkte mördaren. Dna-analys av fynden matchar mot den spermafläck som hittats på Malin Lindströms byxor.

Annons

Annons

Högsta domstolen säger ja till resning i målet i maj i år – och i morgon inleds en fyra dagar lång rättegång mot den nu 44-årige mannen i hovrätten för nedre Norrland. Han nekar till brott.

Hasse Tavér, som bevakat fallet under många år, och Izabelle Nordfjell kommer vara på plats i Sundsvall under alla rättegångsdagar.

– Det är nästan svårt att ta in att det blir ytterligare en förhandling. För bara något år sedan var det många som trodde att fallet var preskriberat, och dessutom fanns inte den bevisning som åklagaren nu kan lägga fram, säger Hasse Tavér.

ÖA:s team kommer liverapportera från rättegången, göra intervjuer med viktiga och intressanta personer på plats och ge dig som läsare en gedigen bild av vad som händer i rättssalen.

– Rättegången kommer att bli väldigt spännande att följa, och jag vet att Malin Lindströms föräldrar Rune och Inez har längtat efter de här dagarna, säger Tavér.

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda, om varför rättegången är så viktigt att bevaka:

– Malin-fallet är fortfarande ett öppet sår i lokalsamhället. Att en 16-årig tjej hittades mördad i vår kommun chockade alla, och jag tror Ö-viksborna ser fram emot en lösning och ett avslut.

Följ ÖA:s rapportering av fallet här.

Annons

Hovrättsförhandlingen kommer ske i Sundsvalls tingsrätt.

Bild: Filip Gustafsson Högman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan