Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Sven-Rogers hyllades stort av Volvo Amazon-klubben

Nära hundra personer hade samlats i Norrfällsviken när Svenska Volvo Amazon-klubben hade sommarträff i Norrfällsviken.

En träff som avslutades med en svängig fest till tonerna av Sven-Rogers.

Detta är en läsartext.

Sven-Rogers spelade glad musik på Svenska Volvo Amazon-klubbens fest i Norrfällsviken. Fotograf: Kjell Larsson

Annons

Det finns en motorklubb för mer eller mindre helfrälsta Amazonägare. Svenska Volvo Amazon-klubben, som har sitt högsäte i Nossebro utanför Borås, är en ideell förening med ca 2700 medlemmar utspridda över hela Sverige och delar av världen.

De verkar för att föra bilhistorien från 60-talet vidare till nästa generation.

Under vecka 24 hade klubben en sommarträff i Höga kusten, som avslutades 18 juni med en fest på Fiskarfänget i Norrfällsviken.

95 personer från när och fjärran hade sina klenoder uppställda på campingen.

Mest långväga var ett par från Bremen, men mest hördes och syntes en färgstark norrbagge, som var ovanligt glad i hatten.

Den goda stämningen infann sig direkt för de matglada Amazonägarna då Sven-Rogers inledde med Donnez låt ”140 mil”.

Annons

Hjärntrusten samlad, eldsjälarna Ejja & Bertil Lööf tillsammans med klubbens ordförande Gunnar Forssell. Fotograf: Kjell Larsson

Annons

Det blir många mil på ett år för Sven-Rogers, som spelar på danser från längst i norr och sträcker iväg söderut till Dalarna, men efter lördagskvällen på Fiskarfänget kan det nog bli spelningar ännu längre söderut.

Det blir ett sanslöst bra tryck i tvåmannabandets musik, genom bra låtval och kalasfina bakgrunder skapade av Ola Wikström.

Till Ulf Edmans gitarrspel sjunger Örnsköldsviks gladaste speleman Kjell Scherman, som alltid ser lika glad ut.

Det smittar av sig på publiken, som gillar gunget i låtarna och det viktigaste av allt, som Kjell Scherman brukar säga, det skall gå att dansa till.

Ett glatt humör förlänger livet. Mest glad i hatten var en färgstark norrbagge, livligt applåderad av festfixarna Ejja & Bertil Lööf från Svenljunga. Fotograf: Kjell Larsson

Då kvällen egentligen var över vid halvelva tiden föstes matborden undan av Amazonägarna och en yta skapades för dans fram till midnatt.

Något som de spelglada killarna Ulf Edman och Kjell Scherman villigt ställde upp på.

Det sägs att ”Gammal kärlek rostar aldrig” och visst är det så för den ständigt unge Kjell Scherman, som hann fira sitt Safirbröllop (45 år) innan han strax efter lunch packade spelarbussen och fångade dagen åt Amazonägarna.

Annons

Annons

Se dansen den går uppå Fiskarfängets golv fram till midnatt, till Sven-Rogers glada musik. Fotograf: Kjell Larsson

Allt behöver inte vara planerat in i minsta detalj, utan låt hjärtat vara med och läs av publiken så blir allt bra hälsar Kjell Scherman, som kom i säng först halvtre på söndag morgon med mungiporna ända uppe vid öronen, efter en hellyckad fest i Norrfällsviken tillsammans med de glada Amazonägarna.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan