Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Trivsamt mys på Linden med Ronnie

Lindens äldreboende har en ändamålsenlig inglasad innergård där man har sina samkväm och fikar en gång i veckan tillsammans med besökande. På så sätt byggs en fikakassa upp och ungefär en gång i månaden kör man för pengarna ett musikcafé.

Detta är en läsartext.

Ronnie Sahlén drar blickar till sig, genom att vara sig själv och hela tiden involvera publiken.

Annons

Den 15 juni var Ronnie Sahlén på plats och sjöng allt mellan himmel och jord, så det stod härliga till. Ronnie har skämt bort sin publik med att bjuda på flera extra nummer, så en timmes underhållning blev en timme och tre kvart. Få kan som Ronnie få med sig publiken, så att det i lokalen skapas en mysig trivsam stämning. Hemligheten är att Ronnie inte låter sig stressas, utan ger sig tid att skämta med alla och envar.

Annons

Annons

Ronnie bygger föreställningen på att få igång en dialog med publiken, eller vad sägs om inledningen med Hep Stars outslitliga ”I natt jag drömde”, som alla i publiken ville hjälpa till att sjunga med i. Sången är mer aktuell nu än någonsin och alla drömmer vi väl om att alla krig är slut och att det ska bli fred på vår jord.

Lindens värdinna Lena och nestorn (18 år på Linden) Lennart Forslund, med förflutet som handplockad bassist av Erland Wemer i bandet Steriliterna, kan känna sig supernöjda med musikcaféet.

Sedan lade Ronnie in överväxeln med Skytts ”Aj, aj, aj, det bultar och det bankar”, innan han fortsatte med att sjunga att han ville bli vår nallebjörn (Teddybear). Förutom Elvis, så återkommer Ronnie titt som tätt till Christer Sjögrens låtar. Det beror på att Ronnies röst ligger mycket nära Christer Sjögrens djupa mörka stämma.

Alla på Linden fick med råge sitt lystmäte uppfyllt. Ronnie sjöng Gunnar Wiklund, Jan Malmsjö, Jan Sparring, Olle Jönsson, Christer Sjögren och Olé Ivars ”Jag trodde änglarna fanns bara i himmelen” samt en binge av Elvis låtar, företrädesvis lugna låtar och vackra gospels, som Amazing grace och How great thou Art.

Trubaduren Stefan Lindeborg och Ulva Hellström Proos njöt i fulla drag av Ronnie Sahléns show under musikcaféet.

Annons

Ronnie inledde som sagt med allsång och avslutade caféet med att göra ”Leende guldbruna ögon” till en allsång, varpå publiken stod upp och klappade händerna, tills Ronnie tog till orda och publiken skingrades.

Vill man höra mer av Ronnie, så kommer han till Ödbergska gården 30 juni kl 13 och Själevads kyrka tillsammans med Pär-Åke Stockberg den 6 juli kl 19.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan