Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
BILDEXTRA: Showdans med kända sagofigurer på scen

Dansarna från Ö-viks Showdans tog från första stund andan ur publiken genom ett storslaget entrénummer med dans till ett potpurri av sånger från kända sagor som Lady och Lufsen, Snövit med flera! Dansen ackompanjerades av sång av en tvättäkta sångerska. En effektfull start som satte förväntningarna högt. En förväntan som infriades med råge!

Detta är en läsartext.

Som avslutning på hela showen dansar alla Showdansare på scenen tillsammans. Foto: Anna och Emelie

Annons

Handlingen var lätt att ta till sig. Teater- och dansteamen gestaltade en mängd kända sagofigurer, som blivit skickade till den vanliga världen, den där du och jag befinner oss. Här, utanför sagans värld, upptäcker bland andra Askungen, Elsa och Spindelmannen hur de hamnat i en helt ny värld, där ingenting är sig likt. Det värsta av allt: magin är helt försvunnen!

Handlingen bärs inte bara fram i ramberättelsen och i de noggrant sydda scenkostymerna, utan även i musiken och varje dansnummer för sig. Vi förstår hur svårt det är för sagofigurerna i den nya världen, till exempel när Prosit nyser och blir tagen till covid-karantän av polisen. En annan är när sagoprinsessorna träffar vår kronprinsessa, och med tusen frågor försöker förstå hur Viktorias värld fungerar och likt sagans värld, räddas kronprinsessan undan av en stor och stark man, en livvakt!

Annons

Annons

Polisskolan dansas av Sagobalett-gruppen. Barnen är 3-6-åringar. Foto: Anna och Emelie

Dora interagerar med publiken, som hon alltid gör, och vill att publiken hjälper henne att plocka fram Kartan, för att leda sagofigurerna hem till Sagovärlden. Den taktfasta musiken får publiken att snabbt klappa med. Och när sagofigurerna träffar vad de tror är en ande i en flaska, fast det visar sig vara Siri i mobilen, skrattar hela publiken högt.

Bad guy dansades av Showdans äldsta dansare, som är 16-18 år. Foto: Anna och Emelie

Vi får ta del av en fantastisk prestation där ljud och ljus är minutiöst matchat till koreografi och scenografi. Fyra framträdanden gavs under helgen. Publiken charmas av de unga (från 3 år) poliskadetterna, snögubben Olof, Paw Patrols söta hundar och 8-10-åringarna som redan agerar med takt och precision.

Det är såklart omöjligt att välja, men några personliga favoriter var ”Ya gotta have pep!” där den goda fen och hennes fe-kompisar, med hårknut i nacken, glasögon och runda rumpor under klänningarna, dansar med käpp till proffsig koreografi. I becksvart mörker framfördes en dans, där vi med skräckblandad hänförelse bara kunde se dansarnas vita armar i takt till ”Bad guy” Mycket effektfullt och vansinnigt imponerande!

Annons

En enastående show med så många deltagare och en glädjestämning som sitter kvar långt efter att publiken lämnat Folkan Teatern. Vi ser redan fram emot nästa års föreställningar!

Annons

Isabella, imponerad mamma

Snögubben Olof i mångdubbel uppsättning. Foto: Anna och Emelie

Acrodansare ackompanjerad av Amelia. Foto: Anna och Emelie

Den goda fen tillsammans med sina vänner. Foto: Anna och Emelie

Sagofigurerna träffar kronprinsessan Viktoria .Foto: Anna och Emelie

Till toppen av sidan