Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Många besökare på Barnens Dags-fest i Mellansel

Söndagen den 12 juni arrangerades ett Barnens Dag-partaj i Mellansel.

Detta är en läsartext.

Barnens Dag-tåget var alltid fullsatt.

Annons

Varför just Mellansel berodde på att där finns många flyktingar från Ukraina och ett av huvudsyftena var att kunna göra något även för de ukrainska barnen.

Uppslutningen blev otroligt stor, uppskattningsvis cirka 600 besökare trots det ostadiga vädret. En hel del regn föll under dagen men det bekom inte besökarna nämnvärt.

Annons

Annons

Alla barn fick fiska fiskdamm, åka karusell och BD-tåget. Dra på chokladhjulet som alltid gav vinst. Alla flyktingar bjöds på lunch, totalt serverades mer än 150 portioner. Varmkorv och fika fick en strykande åtgång och där tackar vi särskilt 3 glada damer från PRO Anundsjö som med bravur skötte ruljangsen.

Mr Zethino Jr stod för underhållningen som verkligen gick hem hos barnen. Kön till den populära ansiktsmålningen var lång och vi tackar Rädda Barnen för den hjälpen.

Mellan 200 och 300 napp var det under dagen.

Andra uppskattade inslag var räddningstjänstens bidrag med brandbil samt Moälvens drakar som informerade om sin verksamhet.

Ett stort tack från Barnens Dag vill vi särskilt rikta till Mellansels IF med Johan Zachrisson i spetsen, Framtidskyrkan med Tarja som pådrivare och PRO Anundsjö. Utan er hade vi inte kunnat genomföra ett så lyckat arrangemang. Även stort tack till de lokala sponsorerna som ställde upp för barnpartajet.

Vi som jobbar med Barnens Dag

Pgf

Framtidskyrkan informerar om barnaktivteter och väntan på Mr Zethino Jr.

Annons

Annons

Till toppen av sidan