Annons

Annons

Annons

Annons

Björna

Läsartext
Nationaldagsfirande vid Björna Hembygdsgård

Cirka 100 personer hade samlats för att fira nationaldagen vid Björna hembygdsgård. Den blågula flaggan var hissad, solen strålade och det var en riktigt härlig sommardag.

Detta är en läsartext.

Körsång av Björnakören och Sara Sjöberg.

Annons

Årets firande inleddes av hembygdsföreningens ordförande Agneta Westberg som förutom dagens program informerade om hembygdsföreningens program på Björnadagen den 18 juni där det bland annat kommer att bli boksläpp av ”Boken om Björna”.

Det blev därefter utdelning av en utmärkelse från Ångermanlands hembygdsförbund till Eivor Grundström för en förtjänstfull kulturgärning i hembygdens tjänst. Eivor har under många år i styrelsen för Björna sockens hembygdsförening visat ett enormt engagemang att ta tillvara och dokumentera alla inventarier vid hembygdsgården. Hon är även den person inom föreningen som har en enorm kunskap om historiska föremål och händelser i Björna socken. Eivor fick motta blommor, diplom och en plakett för sitt engagemang.

Annons

Annons

Eivor Grundström fick utmärkelse för förtjänstfull kulturgärning.

Sedan blev det friluftsgudstjänst som leddes av Kjell-Erik Edlund samt sång av Björnakören under ledning av Sara Sjöberg. Vi överraskades även av sång från några av de Ukrainska flyktingar som bor i Björna. De hade dagen till ära också lärt in en kortare sång på svenska, mycket uppskattat. Dagens kollekt tillföll hembygdsföreningen.

Ann-Catrin Brantlin höll nationaldagstalet och sjöng en sång av Tomas Ledin.

Dagen avslutades med fika, en lång kö ringlade in till Gårdshuset där det serverades macka och nationaldagsbakelse. En mycket lyckad och trevlig dag vid Björna sockens hembygdsgård.

”Ström”

Eivor Grundström får utmärkelse.

Ann-Catrin Brantlin nationaldagstalare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan