Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Gullängets kyrkokör går på sommarlov

Efter en intensiv period för Gullängets kyrkokör går man nu på sommarlov, efter att i söndags (12 juni) ha sjungit under Lina Sundqvists ledning vid EFS Bygdens gudstjänst i Gullängets kyrka.

Detta är en läsartext.

Maj-Inger Forsberg är körens solist.

Annons

På sista april var det valborgsmässofirande i kyrkan och på Kristi himmelsfärdsdag (26 maj) gökotta på Åsberget. På bönsöndagen 22 maj deltog kören tillsammans med övriga körer i pastoratet, vid festmässan i Nätra kyrka, för att fira in kyrkoherde Peter Persman i det nybildade södra pastoratet.

För att själva få fira, att man sjungit sig igenom hösten 2021 och våren 2022, tog man den 9 juni bussen till Bredbyn och inmundigade en gemensam middag på Gästgiveriet. I bussen var stämningen hög med sång, spex och glada skratt.

Annons

Annons

Under gudstjänsten i söndags blev det sju sånger för kören, där solisten Maj-Inger Forsberg briljerade med verserna i ”Helig mark” och kören kom in i refrängerna. Om ännu vackrare blev det då näktergalen Lina Sundqvist sjöng verserna med sin höga sopranstämma i ”Han går aldrig förbi” och Maj-Inger gick tillbaka till sin plats i altstämman tillsammans med Gunilla Ekenberg och Emelie Jäderberg Norlén. Ragnhild Sehlberg var inte med i söndags. I sopranstämman sjunger Ann-Louise Andersson, Inger Björling, Margareta Fahlgren, Ingrid Olovsson, Brittlis Nordin, Eva Olsson och Anette Edman. Herrarna är uppdelade så att Per Sundin, Lars Asplund, Bosse Sjölander är i basstämman och Kjell Isaksson, Sven Edman i tenorstämman.

Gullängets kyrkokör med Lina Sundqvist. På bilden saknas alten Ragnhild Sehlberg.

Med fem nytillskott under året har kören fått en nytändning och Lina Sundqvists stora musikalitet gör att kören vuxit till sig, men så tränar man ju en gång i veckan och får dessutom hemläxa på att nöta in nya sånger med hjälp av ljudfiler, vilka Lina distribuerar ut via e-posten. Övning ger färdighet sägs det och visst stämmer det till punkt och pricka för Gullängets kyrkokör.

Kjell Larsson

Till toppen av sidan