Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Erling Unander vill bara va en gammal man

Erling Unander och Birgitta Sundelin bjöd in sina vänner den 7 juni på musik från balkongen på Fågelsångsvägen 2 C i Gullänget.

Detta är en läsartext.

Erling Unander och Birgitta Sundelin öppnade balkongdörren och bjöd sina vänner utanför på en timmes underhållning.

Annons

Erling, som hunnit fylla 82 år, har varit med om mycket i sina dagar. Han har spelat och sjungit på många estrader. Erling Unander, född i Nordingrå, slog igenom på sextio-talet som bassist i popbandet The Balubas och uppträdde med dem 1964 på Nalen. 1965 turnerade bandet under sex månader i Tyskland, där de gjorde stor succé med sångaren Larry Dean (Staffan Sundin) från Norrbotten i spetsen.

Annons

Karriären fortsatte som bassist i dansbandet Norrländers. Därefter har Erling med gitarr under lång tid sjungit både ensam och ihop med Gullänget PRO:s kör Sångfolket. Hösten 2019 startade Erling Unander och Birgitta Sundelin duon Twin Flames. Åldern börjar nu ta ut sin rätt och de offentliga spelningarna går på sparlåga. Det var mycket trevligt, att under en timme bli bjudna på musik ur Twin Flames stora repertoar, där duon plockade ut flera sånger skrivna av Mikael Wiehe, som ”Den jag kunde va” och ”Jag vill bara va en gammal man”.

Annons

Erling Unander kan se tillbaka på ett rikt liv fyllt med musik och visst kan han nu få ta det lite lugnare och bara vara en gammal man, som han sjöng om från sin balkong.

Om hälsan står bi, återkommer Twin Flames nästa sommar från balkongen lovade det rara paret, när vi vinkade adjö.

Kjell Larsson

Till toppen av sidan