Annons

Annons

Annons

Bilsport

Läsartext
Varggropen i topp när kartingsäsongen startade

Nu har den norrländska kartingsäsongen dragit igår för året och efter två deltävlingar i Norrlandscupen ligger flera Varggropenförare i topp.

Detta är en läsartext.

Saga Palmgren som kör klassen cadetti.

Annons

Den första deltävlingen var i Umeå. Där hade VKRC 12 förare på startlinjen. Det var fina insatser av alla och trots en del strul, både med kartar, motorer och hopkörningar så blev det en fin tävlingsdag för de allra flesta. I Skellefteå som var den andra deltävlingen var det varierande regn och sol vilket ställde mekanikerna i däckvalsdilemman.

Under båda tävlingarna har Saga Palmgren i uppvisningsklassen Cadetti visat på fina körningar. Linus Sjödin tog segern i FMicro klassen i Umeå där även Noah och Sigge Nordin kämpade om placeringarna. Även i Skellefteå lyckades Överhörnäskillen Linus stå överst på pallen.

Eddie Nilsson efter första segern i Umeå. Albin Rönnbäck på en fin 5:e plats.

Annons

Annons

I F Mini kör Albin Rossander som landade på en 5:e plats både i Umeå och Skellefteå. Han visar på lung och fin körning och ligger med och tampas med de i topp. I klassen Junior 60 tog Eddie Nilsson sin första seger i Umeå. Det var stor glädje och även Albin Rönnbäck kör den klassen och kom strax utanför pallen. I Skellefteå kom Eddie på en fin andraplats och Albin kom strax därefter några placeringar längre ner.

Den största klassen är Junior125 där det är cirka 26 förare som kör. Det är täta lopp och tuffa heat som sätter nerverna hos åskådarna på prov. I topp ligger just nu Hugo Nordgren efter två finns tävlingsresultat. Även Lili Näslund som ligger topp 6 i sammanställningen, Ebba Mårtensson samt Ville Häggqvist kör för VKRC i den klassen. Ebba blev avputtad i finalen i Umeå och kunde inte slutföra loppet, Ville har en skada i ett revben som gör att han inte får ut sin fulla kapacitet.

Hugo Nordgren sprutar pommac efter segern i Skellefteå

Marvin Ahlqvist tog en fin andraplats i Umeå i klassen Senior125 men hade det tyngre i Skellefteå där han körde av med motorproblem. Även Ella Gafvelin kör den klassen men där har en knäskada ställt till det så resultaten har uteblivit.

Annons

I den högsta klassen Kz2 representeras klubben av William Gafvelin. I Umeå var det motorstrul men i Skellefteå landade han på en femteplats i den tuffa konkurrensen.

Nästa tävling är i Luleå om några veckor.

VKRC söker fler förare i åldern 6-10 år. Den 12/6 kl. 10-12 anordnas en prova på och infodag för de som känner att karting kan vara nåt. Välkomna då.

Pernilla Gafvelin

Linus Sjödin tog efter hård kamp hem segern i Umeå.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan