Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Pampigt vid Örnsköldsviks kyrkas återinvigning

Med pompa och ståt återinvigdes Örnsköldsviks kyrka med en festmässa på pingstdagen efter ett och ett halvårs renovering. Återinvigningen slogs ihop med norra pastoratets kyrkoherdemottagning av Marie Edström.

Detta är en läsartext.

Norra pastoratets tolv förtroendevalda i kyrkorådet presenterade sig med namn för kyrkobesökarna.

Annons

Biskop Eva Nordung Byström höll tal till Marie Edström, som nu leder arbetet i pastoratets fyra församlingar (Örnsköldsvik, Arnäs, Grundsunda, Gideå-Trehörningsjö), vilket är en stor och krävande uppgift.

Det finns många duktiga kyrkomusiker i pastoratet och festmässan genomsyrades med sång av pastoratets för dagen hopslagna kyrkokörer dirigerade av körledarna Erika Sjödin, Sven Edsfors och David Wahlén. Från kyrkläktaren hördes orgelmusik av Niklas Jansson och trumpetspel av Jonas Nyström och Lukas Johansson samt Oskar Wedmans valthornstötar.

Annons

Annons

Som postludium sjöng kören från läktaren Cantate Domino under David Wahléns ledning till mycket vacker orgelmusik. Musik skall byggas utav glädje och det gjorde svenska kyrkan under festmässan, som avslutades med att samtliga kyrkobesökare bjöds på en festmåltid i Församlingshemmet.

Kjell Larsson

Festmässan inleddes med en procession där folket reste sig upp i kyrkbänkarna under intåget till psalm 1 (Gud vår Gud, vi lovar dig).

Biskop Ewa Nordung Byström ledde festmässan och höll tal till pastoratets kyrkoherde Marie Edström.

Som avslutning sjöng kören under David Wahléns ledning sin sista sång från läktaren till Niklas Janssons orgelmusik.

Annons

Annons

Till toppen av sidan