Annons

Annons

Annons

Annons

Epa i Ö-vik

Insändare
Epa-traktorerna skapar köer och ilska på vägarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mattias Holgersson

Annons

Infrastruktur är anläggningar och strukturer som säkrar grundläggande funktioner i samhället. Framförallt avses system för transport av varor, personer och tjänster samt för energi och information. Men.

Trafikverkets förslag på besparingar i den nationella planen leder till negativa konsekvenser för kollektivtrafiken, bland annat sämre underhåll, hastighetsnedsättningar och minskad tillgänglighet. Det framgår av Svensk Kollektivtrafiks remissvar som pekar på att Trafikverkets förslag inte följer regeringens direktiv att skapa förutsättningar för att öka kollektivtrafikandelen i Sverige. Det är bara ett exempel när det gäller kritik mot myndigheten.

Annons

Annons

Överlag är kritiken massiv mot detta Trafikverk. På det lokala planet i staden Örnsköldsvik går det också bara utför. Nog har det gått väl långt när lokaltidningen ÖA utlyser en tävling om vem som har sämsta gatan i kommunen.

Ett annan sak som skapar stort vrede är då man dagligen ska åka antingen till stan eller till Domsjö på grund av den vanställda infrastrukturen som vårt Trafikverk ställt till med. Som gör det tillåtet att dessa epa-traktorer skapar kaos, irritation, missnöje, ilska med att befinna sig på våra vägar. Känns som man är ute och åker på 30-talet.

För att inte tala om vilket miljöproblem de ställer till med. Varje dag ringlar det bilköer åt båda hållen. Var det här det bästa man kunde göra för infrastrukturen? Är det här att utveckla infrastrukturen? Jag kan inte se en enda förklaring och ett vettigt argument för denna nöjeskörning. Får en känsla om att det mer känns som en social angelägenhet om att vi istället ska tillåta epa-traktorer som en fritidsaktivitet på våra vägar.

Nu inför kommande val måste något parti peka med hela armen och ta tag i problemet om en förbättrad infrastruktur, bland annat med dessa epa-traktorer, hastighetsgränser, upprustning av våra vägar, järnvägar et cetera. Nyligen fick sex kommuner rätt mot Trafikverket om att de ville återgå till 90 km från 80 km. Regeringen och flera kommuner har fortsatt påtalat de ogenomtänkta hastighetsnedsättningar som gjorts. Nog borde väl ett Trafikverk ha mer konstruktiva ärenden än att skapa problem med infrastrukturen som får obefogade konsekvenser. Ett förslag gällande epa-traktorer vore att införa en bilskatt på 25 000 per år på epa-traktorer.

Vi kan börja där.

Besviken trafikant

Annons

Annons

Till toppen av sidan