Annons

Annons

Annons

Insändare
Replik: Utdelning varje dag av ÖA – eller sänkt pris

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på chefredaktörens svar på Hur tänker ansvarig utgivare av ÖA om tidning varannan dag? (ÖA 18/5).

Där flög du fint under radarn, långt svar utan tyngd. Prenumeranter jag åsyftar är de som inte har möjlighet, fysiskt eller tekniskt någon annan möjlighet än pappersvarianten, ändå uppmanar du till detta. De som KAN göra det valet har nog redan gjort det. Kostnaden svarar du på att det blir väldigt dyrt att leverera till landsbygd. men alternativen vill du inte svara på.

Bild: Sandra Bygdén Shameh

Annons

Annons

Tycker jag var tydlig med att utdelning varje dag var högsta prio, och eftersom det ej verkar möjligt måste prisbild för kunder med varannandagsutdelning tittas på och justeras

Hur många gårdagens ÖA säljs till fullt pris på Pressbyrån eller alls?

Att ta bort morgonutdelning i tätort inte genomförbart tänker jag och det finns ingen anledning till detta heller tycker jag, men det är väl också en kostnad för denna utdelning. och problemet med allt förutom gamla nyheter är att det inte är någon prisskillnad. Så landsbygd får sponsra varjedagsutdelning för att själv få "gammal mat" till samma höga pris.

Ett konkret förslag till er: Halva priset till de som inte har möjlighet att få tidningen varje dag. Gårdagens ÖA får följa med på köpet vid utdelning av dagens det blir väl kontentan av det hela. Tydligt nog hoppas jag. Det kan inte röra sig om så många som drabbats av detta, eftersom ni själv säger att det är så få så det inte bär sig med utkörning. Stå nu upp för era trognaste läsare.

Att ortstidningen är med att bidra till försämrad service på landsbygd är inget annat än skamligt.

Annette Wikman, Västergissjö

SVAR DIREKT

Hej,

som jag skrev i mitt första svar är jag, och alla vi som jobbar med att förse Örnsköldsviksborna med kvalitativ lokaljournalistik, de första att beklaga Postnords beslut om varannandagsutdelning. Vi vet att det ställer till problem för våra läsare och vi har gjort allt i vår makt för att hitta lösningar. Men tyvärr har vi inte hittat en lösning som är ekonomiskt hållbar, varken för oss eller för de läsare som drabbas.

Annons

Annons

Tyvärr är det inte vi som styr över Postnords leverans, och vi har heller ingen inverkan på deras beslut. Vi kan därför inte erbjuda någon form av ekonomisk kompensation.

Vår önskan är att alla våra läsare kan få sin tidning samma dag som den kommer ut. I dagsläget är det tyvärr inte möjligt. Vi fortsätter dock att leverera intressant och spännande läsning i våra digitala kanaler. Sedan december har ÖA en helt egen nyhetssajt som vi hela tiden uppdaterar med de senaste lokalnyheterna. Vi har dessutom vår e-tidning, som är en digital kopia av papperstidningen. Så alternativ finns och den som vill har hela tiden möjlighet att ta del av de senaste nyheterna.

Jag hoppas som sagt att vi kan komma att hitta en hållbar lösning som möjliggör för alla våra papperstidningsprenumeranter att få sin tidning samma dag som den kommer ut. Men till dess hoppas jag att så många som möjligt tar del av våra digitala alternativ. De är minst lika bra som papperstidningen.

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör Örnsköldsviks Allehanda

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan