Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Fullt ös hos PRO Ö-vik och namninsamling för Gene Fornby

Ett 70-tal medlemmar hade samlats i Pingstkyrkans festsal när PRO Ö-vik hade sin våravslutning den 25 maj.

Detta är en läsartext.

Los Panchos med f.v Ken Green gitarr, Kurt-Göran Bladh trummor, Kenneth Norberg gitarr och sång, Björn Nordberg gitarr och sång, Ulf Öberg gitarr och kapellmästare Lars Dahlqvist bas röjde loss med publiken.

Annons

Direkt efter att Lage Dahlquist hälsat oss alla välkomna blev det fullt ös när Los Panchos svängde loss med Guitarr boogie och Shadows berömda låt Apasche. Lars Dahlqvist som är kapellmästare för pensionärsorkestern berättade att han träffade Kenneth Norberg som är gitarrist på en bussresa för två år sedan och undrade om inte Kenneth var sugen på att starta en orkester och på den vägen är det så nu har orkestern utökats till sex stycken.

Annons

Annons

Lena Edblom som är fil.dr. i arkeologi och tidigare ledare för Gene Fornby berättade om sitt engagemang med att utveckla och inte bränna ner Gene Fornby.

Lena talade om en namninsamling som hon gjort vilken nu har över tusen underskrifter både på mötet och på papper.

Ivar Svensson och Anitha Olsson tog mod till sig och shakade loss

Los Panchos fortsatte sedan med låtar som ”I be your baby tonight” av Robert Palmer, ”Mexican girl”(Smokie) och ”Forever young” av Alphaville. Köksgruppen serverade sedan en mycket god vårtallrik bestående av fläskfilé, kycklingspett och potatissallad dekorerat med vackra frukter och dryck. Efter maten fick vi avnjuta en god kaka med blåbär och grädde och kaffe. Lars Dahlqvist tog sedan vid och pratade om KPR (kommunala pensionsrådet) och intressepolitik.

Han tog upp en hel del frågor som vi bör ställa till kommunen och att våra frågor är angelägna. Lars nämnde också att vi är 284 000 medlemmar i vårt land och att endast 90 000 har en mailadress eller sms så det blir svårt att nå alla pensionärer.

Lage Dahlquist informerade om en hel del resor som är i antågande: 13, 14, 15 juni Saxnäs, 20 juni resa till Wasa med MS Aurora, 14 augusti kryssning med flaggskeppet Viking Glory till Åbo, Tammerfors och Wasa, 18 september matresa till Belgien, Holland och Tyskland och 26 oktober Oktoberfest i Bremen.

Annons

Annons

Los Panchos avslutade mötet med en hel del härliga låtar med varma applåder som följd innan PRO-Öviks styrelse önskade en trevlig sommar och på återseende den 31 augusti då underhållningsduon BEA med musik, sång och humor kommer på besök.

Benka Forsberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan