Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Diabetesloppet till förmån för viktig forskning

Lördagen den 21 maj gick det årliga Diabetesloppet av stapeln. Förväntansfulla medlemmar från föreningen fanns på plats för att möta de deltagare som kommit för att gå, lunka eller jogga runt Höglandssjön.

Detta är en läsartext.

Delar av styrelsen samt medlemmar i Ö-viks Diabetesförening är redo att ta emot deltagarna i årets Diabeteslopp. Foto: Anna Forsberg

Annons

Idén bygger på att man vid startplatsen betalar 50 kr per person och får då möjlighet att svara på tolv kluriga och aktuella diabetesrelaterade frågor, som fanns utplacerade runt den 4 km långa sträckan runt Höglandssjön. För de som ville springa utan stopp eller endast ville skänka en summa pengar till forskningen fanns möjlighet att svara på frågorna vid starten och de kunde därmed vara med i utlottningen av fina priser. Vill här passa på att tacka alla våra sponsorer för priserna.

Annons

Annons

Uppslutningen till Diabetesloppet var minde än tidigare år och kanske var det det fina vädret som gjorde att man valde att börja med vårbruket istället. För oss i föreningen är det dock viktigt att nå ut till så många som möjligt med information och vi är glada för de som tog sig tid att delta.

Diabetesföreningen arbetar vidare med aktiviteter som är både roliga, trevliga och informativa, för att allmänheten ska få mer kunskap om diabetes och för att vi ska kunna få in mer pengar till forskningen. Hör gärna av dig om du har några önskemål!

Det som är på gång närmast är en sommarträff för barn och föräldrar den 18 juni på Själevads friluftscentral och den 12 juli är det den årliga golftävlingen "Blå Ringen" på Puttom golfklubb, till förmån för forskningen.

Hoppas vi ses!

Anna Forsberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan