Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
STF lagade mat utomhus

Söndagen den 22 maj arrangerade STF lokalförening i Örnsköldsvik matlagning utomhus på stormkök eller på öppen eld.

Detta är en läsartext.

May-Louise visar och hjälper. Foto: Jan Lindmark

Annons

Ledarna May-Louise Edblom och Bodil Brunemo hade förberett det hela genom att förse deltagarna med recept och utrustningslista. Hela 16 deltagare kom laddade och förväntansfulla.

Första aktiviteten var att grädda bröd på stekpannan. En deg av mjöl, bakpulver, ost , kryddor och vatten formades platt och gräddades i cirka 5 min. Jättegott, som att äta pizza sa någon.

Annons

Huvudrätten bestod av en grönsallad förstärkt med 3 minuters pasta eller snabbris. Toppad med rökt korv, grillad kyckling eller annat gott efter tycke och smak. Ledarna överraskade alla genom att dela ut äpplen som skulle skivas och kokas i köken. Till dessa fick alla en blandning av kanel och socker och slutligen vaniljsås.

Annons

Bodil gräddar över eld. Foto: Jan Lindmark

Jättegott. Därefter kokades kaffe över elden och bjöds runt.

Ledarna informerade om att man kan förbereda mycket själv. Torka egen mat som väger lite och har stor hållbarhet. Perfekt för ex. fjällvandring flera dagar, eller på sjön. Om man bara vill gå ut över dagen kan man rent av laga till lyx måltider. Böcker i ämnet visades och tips om hemsidor lämnades.

Avslutningsvis informerades om kommande arrangemang; vandring med Alpackor 30 maj, nattvandring på Antarsberget 3 juni, fågel vandring 15 juni och kanottur på södra Anundsjöån 18-19 juni. Välkomna. STF medverkar i en grupp som försöker att få Paradisliften att rulla på dagtid i juli och söker liftvärdar. Hör av er till oss om ni är intresserade.

Vi tackar deltagarna och ledarna May-Louise och Bodil for en mycket trevlig och lärorik söndagseftermiddag.

Jan Lindmark

God uppslutning och vackert väder. Foto: Jan Lindmark

Äpplen kokas till efterrätt, fast de går att grilla också.

Till toppen av sidan