Annons

Annons

Annons

Annons

Ett grönare Örnsköldsvik

Insändare
Hjälp till att skydda våra ekosystem

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Hej Ö-vikare!

Vi behöver skydda våra ekosystem! Den 22 maj firas/uppmärksammas ”Biologiska mångfaldens dag” internationellt! Att skydda och återskapa den biologiska mångfalden på jorden är viktigt för att kommande generationer. Trots detta är många av världens ekosystem hotade till följd av klimatförändringar, avskogning och ökenspridning. Globalt sker en stor förändring i livsmiljöer vilket påverkar djur, natur och organismer som alla är beroende av varandra för att kunna överleva.

Annons

Annons

Förstörelsen av ekosystem är ett problem som måste lösas både globalt och i Sverige. Förlusten av arter och ekosystem kommer att ha förödande effekter även på oss människor. Alla har möjlighet att hjälpa till att skydda de ekosystem som finns runt oss.

Att köpa livsmedel från ekologiska gårdar är ett bra sätt att minska den negativa påverkan som matproduktionen har på den biologiska mångfalden.

FN:s Agenda 2030 och de 17 globala målen är världens handlingsplan för hållbar utveckling. Mål 15, ekosystem och biologisk mångfald, syftar till att bland annat hejda förlusten av den biologiska mångfalden.

FN-föreningen i Örnsköldsvik vill därför uppmärksamma medborgarna i Övik om ”Biologiska mångfaldens dag” den 22 maj.

Det är ett led i vårt arbete med att lyfta de miljörelaterade delarna av Agenda 2030 och stärka minnet av FN:s första miljökonferens som hölls för 50 år sedan i Stockholm och som firas med det internationella FN-mötet Stockholm+50 den 2-3 juni i år. FN-föreningen i Örnsköldsvik deltar i den förberedande konferensen 31 maj-1 juni inför det internationella mötet.

Bevara den biologiska mångfalden! För en hållbar värld – för oss och för våra barn!

Håkan Lindgren, ordförande FN-föreningen Örnsköldsvik

Annons

Annons

Annons

Till toppen av sidan