Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Insändare
C: Moderaterna i regionen är knappast ett samlingsparti

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jonny Lundin och hans Centerpariet vill se tre sjukhus i länet.

Bild: Ove Öst, Izabelle Nordfjell, Shanelle Nordgren

Annons

Replik på insändaren M: I Centerpartiets ”breda mitten” ryms allt färre partier (ÖA 18/5).

Inledningsvis kan konstateras att de moderata skribenterna hellre ägnar sig åt att spekulera över Centerpartiets ställningstaganden, när de i stället borde försöka förklara för länsborna sitt eget partis agerande den senaste tiden i regionpolitiken i Västernorrland.

Men kanske är det så att Moderaterna i Region Västernorrland själva inte riktigt vet vart de är på väg och nog borde det ändå vara så att ett parti som anser sig vara ”ett samlingsparti som kan prata med alla” som ett första steg försökte samla sig och prata ihop sig internt i sitt eget parti. Talande nog så saknas också Moderaternas gruppledare och första namn inför höstens regionval bland undertecknarna av insändaren.

Annons

Annons

Moderaterna har inför valet i höst sagt att de vill avveckla sjukhuset i Sollefteå därför är ett politiskt samarbete i dagsläget inte aktuellt för Centerpartiet. Centerpartiet värnar, tillskillnad från Moderaterna, våra tre sjukhus i Västernorrland och är öppna för en utvecklad verksamhet vid samtliga sjukhus.

Det politiska spel som har pågått i Region Västernorrland, efter inte minst Moderaternas agerande, den senaste tiden är djupt olyckligt i en tid med mycket stora utmaningar för sjukvården i Västernorrland. I en tid som skulle ha behövt ett stabilt ledarskap i stället för en politisk cirkus.

Vi har alla ett ansvar i den situation som råder, oavsett om vi företräder partier i opposition eller majoritet. Centerpartiet kommer därför som ett konstruktivt parti i opposition inte att medverka till att fördjupa den politiska krisen ytterligare i Region Västernorrland. Vi är därför också öppna för att bidra till att skapa möjlighet för Socialdemokraterna och Liberalerna att fortsatt styra i minoritet under den korta tid som kvarstår på denna mandatperiod. Vi är beredda att göra detta genom att försöka nå överenskommelser i angelägna politiska frågor. Detta innebär inte att Centerpartiet är en del av en ny politisk majoritet i regionen.

Annons

Vår uppfattning är att det politiska ledarskapet ska prövas av länets invånare i höstens viktiga regionval. Centerpartiets målsättning är att därefter få leda en ny politisk majoritet i Region Västernorrland om vi får väljarnas förtroende.

Så agerar i vårt tycke ett konstruktivt och ansvarstagande oppositionsparti och självklart så välkomnar vi också flera partier till den breda politiska mitten även i Region Västernorrland.

Jonny Lundin (C)

Till toppen av sidan