Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Blomskottsauktion i Byviken

I tisdags, på Norges nationaldag, kunde Gideå-Trehörningsjö församling öppna dörrarna till Hammargården i Byviken efter tre års uppehåll på grund av pandemin med sin blomskottsauktion, som är en över 20-årig tradition i bygden.

Detta är en läsartext.

Jazzkvartetten med fr.v Fride Gustafsson ,Kenneth Nordwall, Anders Bergquist och Anders Grimell i låten Fly Me to the Moon innan blomskottsauktionen.

Annons

Hammargården är en hembygdsgård, som ligger mellan Flärke och Klöse mitt inne i skogen med en utsikt över den vackra stora Lemesjön.

Solen lyste varmt men luften var kall. Inne i bygdegården hade dagens värdinnor tänt en skön brasa i kaminen, som värmde gott ihop med ljuvlig kaffedoft. Diakon Karin Gustafsson hälsade alla varmt välkomna. Anders Grimells kvartett med Anders själv på klarinett, Anders Bergquist, piano, Kenneth Nordwall trummor och inlejda prästen Fride Gustafsson på bas, öppnade dagens sammankomst med många härliga jazzlåtar och önskade allsånger.

Annons

Annons

Karins Tankar för Dagen hade det tänkvärda temat Lyssna på syrsan.

Sedan blev det kaffe med hembakat bröd och många trevliga samtal vid kaffeborden och blomskottsauktionen satte igång med många olika sorters spännande ovanliga blommor, pelargoner av många slag, tagetes och plantor, som församlingsbor skänkt.

All insamling gick till kyrkans ACT till nöden ute i världen.

Jazzbandet avslutade med en jazzig tolkning av psalmen Den blomstertid nu kommer och Royal Garden Blues.

Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Till toppen av sidan