Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Husums Fotoklubb lyckades stort vid DIFO:s fotosalonger

Husums Fotoklubb har deltagit i årets DIFO, ”Distriktsfotostämmans fotosalonger”, och DIFO har samtidigt haft årsmöte.

Detta är en läsartext.

Flera fotografer i Husums Fotoklubb fick pris för sina bilder vid årets fotosalong.

Annons

I distriktet finns nio fotoklubbar med cirka 450 medlemmar. Det är för närvarande fotoklubbar mellan Alfta-Östersund-Husum.

Mötet arrangerades i år av Ljusdals FK, efter att förgående år varit digitalt.

Till mötets ordförande valdes Husums Tommy Sjölund, som med benäget bistånd av dagens sekreterare Kjell Nilsson från Ljusdals Fotoklubb genomförde mötet på ett snabbt och effektivt sätt. Till ordförande i DIFO för kommande år valdes Tommy Sjölund. Styrelsens medlemmar är i övrigt intakt från föregående år. Till revisorer valdes Benne Odén och Mats Lundblad båda Husums FK.

Sture Domeij på semester, möte med ensam äldre herre.

Annons

Årsmötet innehöll sedvanliga årsmötesfrågor, men viktiga punkter i år var genomgången av de stadgar som utarbetats för bestämmande, man kom fram till att nästa års DIFO och fotoutställning skall hållas med Hudiksvalls FK som värd. Årsavgiften föreslogs vidare bli 400 kronor per år och förening, det vill säga en höjning med 100 kronor.

Annons

När det gäller fotosalongerna så hade årets utställning 292 inlämnade alster i de tre kategorierna, svartvitt på papper (monokrom), färg på papper samt den med digitala bilder.

Brita Edberg, tidlös vandrare med Lapporten i bakgrunden.

Sundsvalls Fotoklubb var tillsammans med Husums FK de klubbarna med flest antal deltagande alster. Sundsvall med 80 stycken varav 24 placerade sig, emedan Husum deltagande var 54 stycken, varav 19 föll juryn i smaken.

Årets visning var storstilad och arrangörsklubben, Ljusdals FK stod för bedriften att hänga alla 292 alster på museet och på ett smakfullt sätt kunna visa alla inlämnade bilder. Avslutningsvis visades och presenterades de 30 som juryn valde som "bäst" i respektive klass. Omdömen från juryn presenterades.

Tommy Sjölund med fåglarna mellan Tallbergsbroar.

Husums FK avslutade våren med att ha ett kombinerat foto- och tunnbrödsmöte då "Anki Öden och äventyr" med tunnbrödsbageri inbjöd till fotande och tunnbrödsbuffé, ett mycket uppskattat initiativ med mycket av det mesta, bland annat högklassiskt tunnbröd och den så kallade ”stortallen” som inbjöd till massor av fotande.

Annons

Annons

Viss prisutdelning kom också att ske då Husums FK med stor framgång alltså deltog på DIFO:s fotosalonger.

Johan Silvenord som fångade dagens snabbköp, i Husum.

Husums Fotoklubbs fotografer skördade, som sagt, stora framgångar i årets fotosalong. Det var Brita Edberg, Siv Domeij, Johan Silvenord, Sture Domeij, Tommy Sjölund och Benne Odén som alla premierades med diplom och där plaketter dessutom tilldelades Brita Edberg, som fick tre bilder premierade i två klasser.

Benne Odén

Annons

Annons

Till toppen av sidan