Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Insändare
Hur tänker ansvarig utgivare av ÖA om tidning varannan dag?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Peter Forssell

Annons

Jag är själv inte drabbad av att få en dagstidning dagen efter, alltså utgånget datum! (Har e-tidning) Papperstidningsprenumeranter uppmanas att läsa e-tidningen, men jag tänker att man valt papperstidning av någon orsak eftersom den naturligt är ett högre pris på. Jag själv valde bort den när morgonutdelningen upphörde. Nu tycker jag att ni närmar er skammens gräns.

Detta blev ju ett problem när Postnord övergick till varannan dags utdelning. Denna sida av älven får den varannan dag och den andra sidan av älven får den via morgon utdelning för att den ligger på en linje där det finns andra uppdrag att utföra.

Märkligt nog passerar en Postnordbil på linjen varje dag, kan inte ÖA upphandla med Postnord och dela ut dagstidningen på adresser som är aktuella för det. Det är så alla jag pratat med önskar och det måste ju gå att lösa. Pratat med en kvinna och hon sa att "nu är man mest förbannad när tidningen kommer". Jag vet att det inte bara är äldre som har pappersvarianten, men gissar att det är en högre procent.

Annons

Annons

Jag värnar om de äldres röst och bibehållen service även på obekväma orter. Pappersbrev är ok varannan dag men inte en dagstidning, det måste ni ta ansvar för och värna om era kunder. En 96-årig man svarade när jag frågade honom vad han tyckte: "inte bryr dom sig om vad vi gamla tycker" och då gissar jag att han haft ÖA i dryga 60 år. Det är den gruppen ni snålar in på.

Ett andra och rimligt alternativ om det första inte går att ordna, ska en varannan dags utdelning inte vara dyrare än digital utgåva. Någon skillnad borde det vara på nerdragen service och gamla nyheter till skillnad mot en daglig morgonutdelning. Av någon anledning är det halva priset på livsmedel med utgånget datum. Ta tag i detta och ordna detta för era trogna prenumeranter.

Ser fram emot utgivarens svar.

Annette Wikman Västergissjö

SVAR DIREKT

Hej Anette!

Jag är den första att beklaga att Postnord infört varannan dags utdelning, och hur det påverkar alla prenumeranter med postutdelad morgontidning.

Örnsköldsviks Allehanda är inte ensam tidning att drabbas, även till exempel Östersunds-Posten och Mora tidning har läsare som påverkas av förändringen.

Med Postnords förändring av utdelningen i åtanke, gjorde ÖA i höstas gjorde en översyn av postdistributionen och kunde då ordna tillbaka morgontidningen till över 800 läsare. Vi använder oss där av buden som åker ut med kvällstidningar till butiker och bensinstationer.

Annons

Våra ägare Bonnier News Local har utrett alternativa leveranssystem, och tittat på vad det skulle kosta att fortsätta dela ut tidningen med Postnord varje dag. Tyvärr har det visat sig bli både för dyrt och tekniskt krångligt med bland annat ny sorts uppmärkning av tidningarna.

Annons

För ÖA:s del handlar det om en extra kostnad på minst 25 kronor per tidning och utgivningsdag, vilket skulle innebära kraftigt ökade prenumerationsavgifter. Det är redan nu tajta ekonomiska marginaler för att trycka och distribuera en morgontidning. Och det ser inte ut att bli bättre med ökade bränsle- och papperspriser.

Så ja, e-tidningen är ett jättebra alternativ och jag rekommenderar att ge den en chans. Då kan du få dina nyheter tidigt på morgonen, varje dag – hela veckan.

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör ÖA

Annons

Annons

Till toppen av sidan