Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Vårcafé för Ukraina

Örnsköldsviks Motettkör har arrangerat ett vårcafé, där hela behållningen gick till Hoppets Stjärnas arbete i Ukraina. Det välbesökta caféet ägde rum på församlingshemmet. Det bjöds på kaffe med hembakt bröd och givetvis en hel del sång.

Detta är en läsartext.

Niklas Jansson anförde motettkören. Foto: Maria Presson

Annons

Motettkören, med Niklas Jansson i spetsen, sjöng kända vårsånger och dessutom flera sånger av det kreativa öviksparet Kjell och Ann-Charlotte Janunger. Kjell är ju en nestor inom körsången i Örnsköldsvik, och han har tonsatt många av hustrun Ann-Charlottes fina texter.

Allsång stod också på programmet. Det var kända nummer från förr, som t.ex. "VI gå över daggstänkta berg". Publiken var sångglad, så taket var nära att lyfta av de mäktiga tonerna.

Annons

Annons

Kjell och Ann-Charlotte Janunger kom på caféet och fick lyssna till sina egna sånger. Foto: Maria Presson

Ulrika Kallin Eriksson berättade om Hoppets Stjärnas hjälp till det svårt krigsdrabbade ukrainska folket. Därpå följde dragning i ett lotteri med vinster skänkta av kören.

Motettkören och deras vänner fick denna kväll vara med och dra ett litet strå till den stora stacken av hjälpinsatser som behövs i dessa svåra tider.

Gunnar Sundman

Annons

Annons

Till toppen av sidan