Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO organiserar inför den stora trivseldagen i Själevad

Den 12 maj träffades ett antal nyckelpersoner inom PRO för att organisera sig inför den stora trivseldagen 24 maj på Själevads Hembygdsgård.

Detta är en läsartext.

Ett antal nyckelpersoner vid PRO:s Trivseldag står uppradade uppe på Själevad Hembygdsgårds utescen.

Annons

I Örnsköldsviks kommun finns 17 PRO-föreningar, vilka med förenade krafter gått samman under Britta Håkans ledning, för att skapa en trivseldag med stort innehåll, öppen för alla.

Man behöver inte vara medlem, utan huvudsaken är att man vill uppleva gemenskap med likasinnade. Då tar man sig till Själevads Hembygdsgård och hälsas välkommen klockan elva av PRO Samorganisations ordförande Britta Håkans och Ångermanlands distriktsordförande Johnny Löfstrand från Sollefteå, innan sjumannabandet Los Panchos med kapellmästaren Lars Dahlqvist tar vid och i omgångar spelar popmusik från sextio- och sjuttio-talet på utescen.

Annons

Annons

PRO Själevads ordförande Nils-Erik Forsman, PRO Samorganisations ordförande Britta Håkans, Los Panchos kapellmästare Lars Dahlqvist och Trivseldagens konferencier Lage Dahlquist utgör hjärntrusten.

Mest berömd i bandet är trummisen Kurt Göran Bladh, som varit med i Magdeburgarna, vilka blev kända genom Ted Gärdestads Klöversnoa, turnerat med Lill-Babs, samt hunnit med att spela i Kungsträdgården inför tiotusen galna stockholmare.

Förutom musik, så kommer publiken att bjudas på ett rikt utbud av olika aktiviteter för knopp och själ. Klockan två kommer konferenciern Lage Dahlquist att intervjua Mattias Karlin om tankarna inför Modo Hockeys kommande säsong. Trivseldagen slutar klockan tre och då har man även hunnit bli road av Sune Hörnström, som på mål uppträder i flera sketcher om hur det kunde vara förr i tiden, innan allt blev så modernt.

Kaffetåren den bästa är tycker Nils-Erik Forsman, stark man inom PRO Själevad.

I Ukraina pågår ett krig och samtliga som på det ena eller andra sättet är engagerade under dagen gör det ideellt och behållningen kommer att oavkortat gå till de drabbade flyktingarna genom att pengarna överlämnas till Filippus, vilka kontinuerligt kör fullastade långtradare med förnödenheter från Örnsköldsvik in i det krigssargade landet, som anfölls den 24 februari av sin storebror i norr. Likt fjällämmeln viker ukrainarna inte ner sig, utan slåss för sin frihet till sista blodsdroppen.

Annons

Kjell Larsson

Trivseldagens koordinator Britta Håkans har många trådar att hålla i. I bakgrunden sitter PRO Kulturs ordförande Nina Moberg och lyssnar, medan Los Panchos bandmedlem gitarristen Kennet Norberg antecknar flitigt.

Till toppen av sidan