Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Nota Bene i Arnäs kyrka

Kören Nota Bene gjorde ett mycket uppskattat framträdande under kvällsandakten i Arnäs kyrka på söndagskvällen. Kören inledde med en version av Halleluja med tre stämmor. Resten av framträdandet skedde i fyrstämmiga versioner.

Detta är en läsartext.

Kören Nota Bene med Lillemor Bodin Carlson som ledare gjorde ett mycket uppskattat framträdande i Arnäs kyrka på söndagskvällen. Foto: Sven Lindblom

Annons

Nota Bene är en fristående kör som sjunger allt från Beatles till Bach enligt sin hemsida och det stämmer väl på framträdandet i Arnäs. Efter välkomstord, klockringning och den unisona sången ”Världen föds på nytt” sjöng kören ”Sanctus” följt av en vacker sommarpsalm. Prästen Emma Forslund ledde andakten och predikade från Johannesevangeliet 15 verserna 10-17. Hon gav detta en fri tolkning efter Karin Boyes välkända dikt ”Visst gör det inte när knoppar brista” och höll sig till våren och sommarens ankomst. Hon förmedlade glädje och hopp trots en orolig tid i Europa.

Annons

Annons

Kören Nota Bene är mest känd för sina framträdanden i Pingstkyrkan med stämning i Advent i december varje år med kända gästsångare som Tommy Körberg och Jill Johnsson med flera. Det är emellertid framträdanden som fått ställas i två år på grund av pandemin. Men nu är kören på banan igen och framträdandet i Arnäs kyrka visar att takterna sitter i. Lillemor Bodin Carlson är säker i rollen som ledare. Hon var tidigare känd från kommunala musikskolan men är numera till stor del frilansande i körsång och musik med Mellansels folkhögskola som sin fasta punkt i tillvaron. Arnäs kyrka är känd för god akustik vilket både kören och besökarna gladdes över.

Efter predikan och nattvardsfirande avslutade kören med psalmerna ”Den blomstertid nu kommer” och ”En vänlig grönskas rika prakt”. Kören har viss brist på manliga sångare.

Arnäs församling organist Sven Edsfors gjorde därför gästspel bland basarna vilket var välkommet.

Besökarna lämnade kyrkan med leenden på läpparna i den ljusa vårkvällen.

Sven Lindblom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan