Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
KaLas bjöd publiken på en påse Dumle på Kom In

Kom In kör musikunderhållning varannan vecka och den 12 maj var det Karin Tängdén och Lasse Sjömans tur.

Detta är en läsartext.

Lasse Sjöman är en urbota MoDoanhängare som har gitarren fullklistrad med MoDomärken. Det går bra på Kom In, men inte då KaLas spelar i Umeå. Dumlepåsen ovanpå högtalaren skulle gå till det vinnande laget i musikfrågesporten.

Annons

Den 7 april var det Ebon & Jan-Erik Sellgren och nästa gång som blir onsdag den 25 maj klockan 13 är det dags för pianovirtuosen Chris O’Berg från Härnösand att roa publiken i ett musikcafé som kostar 50 kronor där kaffe och en macka ingår.

Man får mycket för pengarna på Kom In, men det har inte folk i allmänhet upptäckt, efter nedstängningen som blev en följd av covid-19 pandemin. Vid KaLas spelning var vi cirka 15 personer, som törstade efter njutbar musik, vilket Karin och Lasse bjöd på under drygt en timme.

Annons

Annons

För att aktivera publiken utlyste de en musiktävling där vi bordsvis tävlade mot varandra med en godispåse som pris. Inga hjälpmedel var tillåtna och utan fusk blev det oavgjort mellan två bord vilka hade 13 rätt av 18 möjliga.

För att skilja borden åt blev det en utslagsfråga där det gällde att snabbt komma på flicknamnet som låten handlade om. Alla kände nog igen Robban Brobergs Marie-Therese, men det gäller också att snabbt få fram svaret över sina läppar.

Oavgjort igen och påsen fick gå runt till samtliga bord i lokalen innan underhållningen drog vidare med kända låtar från den tiden Karin och Lasse spelade i Sven-Rogers ute på danser tillsammans med Kjell Scherman.

Karin Tängdén var musiklärare innan hon gick i pension och enligt sambon Lasse spelar hon på allt utom på trav. Rent fenomenalt flöt det på med dragspelet till ”Drömmen om Elin” där Lasse Sjöman ledde allsången.

Allsångshäften delades ut och då blev det på begäran ”Drömmen om Elin” så Karin Tängdén tog fram dragspelet och Lasse Sjöman blev försångare. Tiden går fort då man har roligt och vips så var det dags att samla in texthäftena och dra ut på stan.

Vill man höra mer av KaLas, så kan man göra det på Rönnen onsdag 25 maj kl 14, efter att först ha lyssnat på Chris O’Berg på Kom In, eller så missar man båda spelningarna för att man vill höra på sjumannabandet Los Panchos på PRO Örnsköldsviks medlemsmöte i Pingstkyrkans festsal.

Kjell Larsson

Till toppen av sidan